Cookie Consent by PrivacyPolicies.com
Polgármesteri köszöntő
Várostörténet
Infotár
Egészségügyi információk
Fesztiválok
Önkormányzati cégek
Intézmények
Díszpolgárok
Testvérvárosok
Egyházak
Civil- és sportszervezetek

Díszpolgárok

Sárvár díszpolgára - Rozmán Lajos

Rozmán Lajos (1970 - )

Sárvár díszpolgára lett 2018. augusztus 19-én Rozmán Lajos, Liszt Ferenc-díjas klarinétművész, karmester. A sárvári születésű zeneművésznek több mint két évtizeden át kifejtett, Sárvár és Magyarország jó hírnevének öregbítése érdekében végzett előadóművészi, oktatói munkásságáért, a zenei kultúra területén elért hazai és nemzetközi sikerei elismeréseként adományozta a címet a képviselő-testület.

Tovább...
Sárvár díszpolgára - Gaál Tamás

Gaál Tamás (1962- )

Sárvár Város Önkormányzata 2018. augusztus 19-én adományozott díszpolgári címet GaáI Tamás, Munkácsy Mihály-díjas szobrászművésznek, Érdemes Művésznek. Gaál Tamásnak a közelmúltban két jelentős köztéri alkotása is a felújított Hild parkban került elhelyezésre. A művész szerint a Sylvester-szobor és az Országzászló is megtalálta helyét a téren.

Tovább...
Sárvár díszpolgára - Dr. Hegedüs Csaba

Dr. Hegedüs Csaba (1948- )

Sárvár Város Díszpolgára címet adományozott Dr. Hegedüs Csaba olimpiai-, világ- és Európa-bajnok birkózó, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke részére Sárvár Város Önkormányzat Képviselő-testülete. A sárvári születésű olimpikon 2013. augusztus 30-án ünnepélyes keretek között vehette át a díszpolgári díszoklevelet a Nádasdy-vár dísztermében, egy héttel 65. születésnapja előtt.

Tovább...
Sárvár díszpolgára - Prof. Dr. Kásler Miklós

Prof. Dr. Kásler Miklós (1950- )

Prof. Dr. Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa részére Sárvár Város Önkormányzata Sárvár Város Díszpolgára címet adományozott 2012. október 23-án. Tiszta szívből csak azt tudom kívánni az újabb generációknak, hogy tudják elválasztani a jót a rossztól és próbáljanak meg emberhez méltó életet élni – mondta az átadó ünnepségen Kásler Miklós.

Tovább...
Sárvár díszpolgára - Dr. Dénes Tibor

Dr. Dénes Tibor (1936- )

Dr. Dénes Tibor nyugalmazott polgármester részére Sárvár város, annak lakossága érdekében különösen a gazdaság, a városfejlesztés terén két évtizeden át kifejtett kiemelkedő tevékenységének elismerése, köszönete, ragaszkodása és tisztelete legméltóbb kifejezéseként Sárvár Város Díszpolgára címet adományozta 2011. március 15-én Sárvár Város Önkormányzati Képviselő-testülete.

Tovább...
Sárvár díszpogára - Németh Mihály

Németh Mihály (1926 -2018)

Németh Mihály 1926. július 8-án Sárváron született, és itt is hunyt el 2018. augusztus 10-én. 1952-től a Képzőművészeti Főiskola hallgatója, mestere Szabó Iván. 1958-ban diplomázik. 1968-ig a fővárosban alkot, ekkor visszaköltözik Sárvárra. 1968-ban Medgyessy-plakettel tüntetik ki. 2006. augusztus 20-ától Sárvár Díszpolgára. Egyéni stílusú köztéri szobrai mellett kisplasztikákat készített.

Tovább...
Sárvár díszpolgára - Kabos László

Kabos László Jászai-díjas érdemes művész (1923-2004)

Kabos László, Jászai-díjas érdemes művészt 2005 szeptemberében avatta a város képviselő-testülete posztumusz díszpolgárrá a 2004-ben 81 éves korában elhunyt művészt, a címet felesége Urbán Erika vette át. Sárváron utca és a 2019-ben átadott új filmszínház is Kabos László nevét viseli, emlékét őrzi a város.

Tovább...
Sárvár díszpolgára - Habsburg Ottó

Habsburg Ottó (1912 - 2011)

Habsburg Ottó, az utolsó magyar király és osztrák császár fia, Sárvár díszpolgára, aki a sárvári képviselő-testület 2004. március 8-i ülésén vehette át a díszpolgári címet. Habsburg Ottó először 1995-ben járt városunkban, amikor az egységes Európáért indított mozgalmát, a Páneuróőai Uniót népszerűsítette.

Tovább...
Sárvár díszpolgára - Eöry Vilmos

Eöry Vilmos (1884-1957)

Eöry Vilmos gyógyszerész - városbírót 1993. augusztus 3-án Sárvár Város Önkormányzati Képviselő-testülete a város és annak polgárai érdekében végzett kiemelkedő munkásságáért a tisztelet legméltóbb kifejezéseként avatta Sárvár város díszpolgárává. Az igazságot mélységesen szerető, szakmájában kiváló, közügyekben tevékeny, bajba jutottakon segítő emberként maradt fenn az utókor emlékezetében.

Tovább...
Sárvár díszpolgára - Sarlós István (1921- 2006)

Sarlós István (1921- 2006)

Sarlós István a város díszpolgári címét 1988-ban vehette át a település érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért. Sarlós István miniszterelnök-helyettes, az országgyűlés elnöke, s 1989-ben az Elnöki Tanács elnök-helyettese volt, mint Sárvár országgyűlési képviselője is tevékenykedett 1963 és 1990 között.

Tovább...
Urbán Ernő - sárvár díszpolgára

Urbán Ernő (1918-1974)

Urbán Ernő író, költő, publicista részére díszpolgári címet 1988-ban adományozott Sárvár Város Tanácsa. 1951-ben Kossuth-díjat, 1968-ban SZOT-díjat kapott, s 1971-ben József Attila - díjjal tüntették ki. Sárvári vonatkozású írása a Kazamaták titka című ifjúsági regény, amelyből nagysikerű film is készült.

Tovább...
Sárvár díszpolgára - Dr. Gonda György

Dr. Gonda György (1923-2000)

Dr. Gonda György a díszpolgári címet, mint Vas megye tanácselnöke, Sárvár országgyűlési képviselője kapta a város fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő munkájáért 1988-ban. Elévülhetetlen érdemeket szerzett a határmenti, hátrányos helyzetű, gazdaságilag visszafejlődött megye fejlesztésében, gazdasági, kulturális rangjának erősítésére.

Tovább...

Kiemelt híreink

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája
Bővebben...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL
Bővebben...
Észrevétel bejelentő űrlap

Észrevétel bejelentése

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Befektetőknek

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »