Cookie Consent by PrivacyPolicies.com
Polgármesteri köszöntő
Várostörténet
Infotár
Egészségügyi információk
Fesztiválok
Önkormányzati cégek
Intézmények
Díszpolgárok
Testvérvárosok
Egyházak
Civil- és sportszervezetek

Kedves Sárváriak! Tisztelt Vendégek!

Örömmel köszöntöm Önöket ebben a szép nyugat-magyarországi kisvárosban, amelyet a jó Isten is arra teremtett, hogy vendégszerető, vendégfogadó kisváros legyen. 1968-ban, amikor megkaptuk a megtisztelő városi rangot még magunk sem gondoltuk, hogy 50 év elmúltával milyen óriási fejlődésen megy keresztül városunk. A polgári fejlődés 1990-től egy újabb lehetőséget adott a város modernkori fejlődésének. Ekkor raktuk le az alapjait a ma virágzó fürdőkultúrának, és annak a nagyszerű ipari potenciálnak, amely alapvetően meghatározza városunk mai képét.

Sárvár város polgármesterének köszöntője

Sárvár a történelem viharaiban sokszor volt az érdeklődés és az események középpontjában. Különösen érvényes ez a XVI-XVII. századra, amely megteremtette a Nádasdy család felemelkedését, másfél évszázados gazdasági, politikai és kultúraápoló tevékenységének lehetőségét. Működésük színtere, a Nádasdy-vár ma is városunk szimbóluma. Itt lelt támogatóra Sylvester János, az európai hírnevet kivívó tudós, Tinódi Lantos Sebestyén, a krónikás, Szegedi Körös Gáspár orvos vagy Dévai Bíró Mátyás, a kiváló prédikátor. Itt talált otthonra a bajor királyi család, melynek emlékei ma is láthatók a Nádasdy- várban és a legmagyarabb fegyvernemünk, a huszárság emlékeit egyedülálló módon mutatja be a róluk készült kiállítás.

E történelmi hagyomány - mint biztos talapzat - ma is segíti városszervező, városépítő munkánkat. Aki hozzánk érkezik, az nemcsak a fürdő jótékony hatású vízét élvezheti, hanem a kedves vendéglátó éttermek finom, nagyszerű gasztronómiai teljesítményével is megismerkedhet, megpihenhet árnyas ligeteinkben, és kellemes sétát tehet a belváros nyüzsgő forgatagában is. 

Mi Sárváriak vendégszerető emberek vagyunk, akik nyitott szívvel fogadjuk a hozzánk érkezőket, hogy egy kellemes sárvári tartózkodás élményével úgy távozzanak, hogy egy kis hiányérzet bennük maradjon, és egyre erősebb legyen az a várakozás, hogy újra el kell jönni Sárvárra. A város lakói, akik szeretik és ápolják otthonaikat, Sárvárt, pedig minden pillanatban érezhetik ennek az összetartó közösségnek az erejét.

A gyógyfürdő és a Nádasdy- vár, mint városunk legjellemzőbb és legértékesebb szimbolikus épületei arra figyelmeztetnek Bennünket, hogy a történelmi hagyományok és a modern kor vívmányai együtt adják egy város igazi erejét, amelyet a sárváriak városszeretete emel igazi magasságokba. Az a lendület, amely az elmúlt 30 évet jellemezte a város fejlődésében, hitem szerint nem fog megtörni, és mi mindannyian azért dolgozunk, hogy a sárváriaknak és a hozzánk érkező vendégeknek a legfőbb élménye továbbra is az legyen, hogy:

„Sárvárinak lenni jó, Sárváron lenni jó!”

Kiemelt híreink

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája
Bővebben...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL
Bővebben...
Észrevétel bejelentő űrlap

Észrevétel bejelentése

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...
Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »