Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Testvérvárosok

Sonntagberg (Ausztria)

Sárvár és Sonntagberg 1972-ben kötött parterségi megállapodást. Rosenau községen keresztül érhető el Sonntagberg, amely a XVIII. század óta Ausztria egyik közismert búcsújáróhelye.

Sárvár testvérvárosa - Sonntagberg

A hegytetőn álló Szent Szalvátor Kápolnába már 1438 óta járnak a zarándokok. A XVIII. században népszerűségét csak Mariazell múlta felül. A búcsújáró templomot a Seitenstetteni bencések építették 1712-1732 között. A szerény külsejű templom belső berendezése jelentős művészeti alkotásokkal díszített. A. Tassi architektúra festése adja D. Gran freskóihoz (1738-1743). A főoltárt a tiroli M. Hefele készítette 1751-ben. A márvány angyalfigurákat M. Schletterer faragta (1756-57) középpontjába helyezték el az ezüstkeretes kegyképet. Alatta a reliefen a sonntagbergi legenda látható. 

A legenda szerint e helyen az éhes pásztorfiú álmából ébredve kenyeret lelt. A szószéken Saul története látható. Az oltár két szent szobrát Mária Terézia királynő adományozta 1763-ban. A kincstár érdekességei a fogadalmi képek és a bécsi fiákeresek által ajándékozott kereszt (1731). A templom alatti kápolnában található a török-forrás, amely előtt - a monda szerint - 1529-ben egy portyázó török lábát törte. A plébánia 1652-ben épült, a belső termek stukkói XVIII. századból származnak.

Sárvár testvérvárosa - Sonntagberg
Értesüljön elsőként városunk híreiről!