Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Testvérvárosok

Steinheim an der Murr (Németország)

A németországi Steinheim an der Murr-al 1991 áprilisában került sor a testvérvárosi okmány aláírására. Németországban a Bottwar és a Murr folyó találkozásánál fekszik az elbűvölő, kb. 11.400 lakosú város, Steinheim an der Murr.

Sárvár testvérvárosa - Steinheim an der Murr

A folyó völgyek, a Löwensteini hegyek, a kaszálók, a mezők, a szőlőhegyek, valamint az erdők jellegzetes sváb földi tájat mutatnak be az idelátogatóknak. A táj az ősidők óta lakott, ahol 250.000 éve tudomány által Steinheimi embernek (Homo Steinheimensis) nevezett ősember élt. A római idők emlékét idézi a Kr. u. II. századi római fürdőház. 

A településről az első írásos említés 832-ben, a Lorrschi kódexben maradt fenn. A XII. században a Badeni őrgróf birtoka volt. Az udvarházat az 1255-ben alapított apácakolostor szerezte meg, amely kiépítette a kolostortemplomot. A Szent György templom 1500 körül épült, amelynek éke a késő gótikus stílusú szárnyas főoltár. A múlt idők emlékét idézi meg az 1686-ban épült csodaszép favázas Városháza-, előtte a piactéri kút található, mellette pedig az evangélikus Márton templom épülete emelkedik. Az evangélikus plébániaház 1594-ben készült.

Sárvár testvérvárosa - Steinheim an der Murr
Értesüljön elsőként városunk híreiről!