Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Miért Sárvár?

Vas megye második legnépesebb városa, Sárvár rendszerváltást követő példaértékű fejlődésének első pillére a város iparának a fejlesztése melyhez szükség volt a korábbi gyárak, üzemek sikeres struktúraváltására, valamint a város nyugati szélén egy új ipari park kiépítésével új gyárak, üzemek letelepedésére.

A város ipara a rendszerváltoztatás éveiben alakult át, az azóta eltelt 30 év különböző iparágak letelepedését hozta. Jelentős a város elektronikai, összeszerelő, élelmiszer-, ruha- és gépipara. A szakképző iskolák és az ipar résztvevői között kialakult intenzív kapcsolatot az önkormányzat hatékony koordinációja és aktív részvétele segíti.

Sárvár város ipara

A prosperáló gazdaság és jelentős pályázati források, állami támogatás igénybevételével egy új, a 21. század követelményeinek megfelelő fürdő épülhetett Sárváron, mely 2002 decemberében nyitotta meg kapuit, majd 2010-ben – mind a létesítmény befogadó méreteit, mind a szolgáltatási palettát tekintve – jelentősen kibővült. A fürdőfejlesztés és a párhuzamosan zajló szálloda- és egyéb szálláshely bővítések, építések, és a kapcsolódó szolgáltatások minőségi fejlesztése révén a város fejlődésének második pillére az idegenforgalom lett, mely a fürdő mellett a Nádasdy-vár köré koncentrálódó kulturális-történelmi és az elsősorban a gyógyhely területekben megmutatkozó természeti erőforrásokra támaszkodik.

Sárvár Befektetési Program

A Sárvár Befektetési Program ennek a két pillérnek – az idegenforgalomnak és az iparnak – a potenciálját erősíti.

A város önkormányzata és a helyi társadalom szívesen látja és megbecsüli az üzleti szféra vállalkozóit. A városban a vállalkozásokat az állami adókon (gépjárműadó, iparűzési adó) felül adóteher sem terheli, ezzel is segítve gazdasági és pénzügyi boldogulásukat, döntéseiket.

Sárvárt a 84-es főútvonal kerüli el, amely a várostól 10 km-re találkozik a M86-os számú autóúttal. A város így négy sávos autóúton érhető el.

Sárvár Befektetési Program

A kedvező földrajzi elhelyezkedés és ipari potenciál mellett Sárvár Magyarország egyik legjelentősebb fürdővárosa és gyógyhelye. A több, mint félmillió eltöltött vendégéjszaka mutatja a település népszerűségét mind a belföldi látogatók, mind a külföldi turisták esetében. 

Az ipar megkívánja a rendezett városképet és a szabadidő kulturált eltöltési lehetőségét a cégek menedzsmentje, és dolgozói számára. Mindez Sárváron rendelkezésre áll, várjuk Önt is!

Sárvár legfőbb előnyei

– innovatív, folyamatosan újuló, fejlődő város

– több százezer látogató kedvelt úti célja

– modern városi infrastruktúra

– gyorsforgalmi úton elérhetőség

– sokszínű oktatási kínálat (szakiskola, turizmusképzés)

– kapcsolattartás a városvezetéssel

– képzett munkaerő, nyelvismeret

– számos kulturális örökség, Magyarország egyik legmodernebb gyógyhelye

Befektetők figyelmébe

A dinamikusan bővülő turizmus – köszönhetően a kiemelt turisztikai térséghez való csatlakozásnak is- folyamatos lehetőséget kínál a szálláshely szolgáltatóknak és a turisztikai szuprastruktúra további résztvevőinek is. A város gyógyhely területén lehetőség van a turizmus sikeréből meríteni, és a város turisztikai zászlóshajójának – a Sárvárfürdőnek- további bővítésével, modernizálásával a következő évtizedek turizmus sikere megalapozott lehet.

Magas fejlettségi szintjével a város vonzó célpontja az ipari beruházásoknak is, sőt a magas szintű turisztikai infrastruktúra segíti az ipari szereplőket is azáltal, hogy megfelelő üzleti környezetet, modern, fiatalos hátteret és szolgáltatási, kereskedelmi lehetőségeket kínál.

A város könnyű, gyorsforgalmi elérhetősége jelentősen lerövidíti az utazási és szállítási időket. A repterek (Wien, Graz) másfél órás távolságban vonzó alternatívát kínálnak a közúti közlekedéssel szemben is.

A városlakók vendégszeretete, a városvezetés hozzáállása jó alapot szolgáltat arra, hogy befektetőink gyors és egyszerű vállalkozás-indítás után sikeres üzleti éveket bonyolítsanak Sárváron.

Jöjjön velünk, építsünk együtt!

Sárvár, Lendületben!

Értesüljön elsőként városunk híreiről!