Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

2023-as hulladéknaptárak Sárvár

2023.08.05

STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi Sárváron a hulladékszállítást. Külön – külön naptárban tette közzé a cég a kommunális, a szelektív és a zöldhulladék szállítására vonatkozó szabályokat, időpontokat.


Fotó: stkh.hu

A hulladékszállítási naptárak az oldal alján, a Kapcsolódó dokumentumoknál letölthetőek.

 

Kommunális hulladékgyűjtési szabályok:

• A kukákba csak és kizárólag olyan hulladék kerülhet, ami nem gyűjthető szelektíven, nem veszélyes, nem forró (Pl.: hamu), nem folyik és nem veszélyezteti az ürítést végző testi épségét.

• A hulladékgyűjtő edénynek illeszkednie kell a közszolgáltatónál rendszeresített gyűjtőjármű ürítő szerkezetéhez. Új edény beszerzéséről, illetve cégünk edénybérleti lehetőségeiről ügyfélszolgálatainkon kaphat bővebb felvilágosítást.

• A kukákat mindig a gyűjtési napon, reggel 5 óra előtt kell az utcára kihelyezni.

• Ünnepnapokon kérjük a lakosságot, hogy 1 órával korábban húzzák ki az edényeiket.

• Előfordulhat, hogy a kuka űrtartalmát meghaladó hulladék-mennyiség képződik az ingatlanhasználónál. Ebben az esetben a cégünknél rendszeresített, STKH emblémás gyűjtőzsákban kell kitenni a plusz szemetet a kuka mellé.

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési szabályok:

• A kukaedényeket, gyűjtőzsákokat az ingatlan elé, közterületre, hulladékgyűjtő célgéppel könnyen megközelíthető, jól látható helyre, reggel 5 óráig kérjük kihelyezni.

• A zsákokba és edényekbe csak a megfelelő hulladéktípusok kerülhetnek.

• A csomagolási hulladékot mindig lapítva, a zsákokat teljesen megtöltve kell kihelyezni.

• A kihelyezett zsákokkal megegyező számú, de legfeljebb 2db sárga és 1db kék cserezsákot biztosítunk. Az ezen felül keletkező csomagolási hulladék bármilyen átlátszó zsákban kihelyezhető elszállításra.

• Az elkülönítetten gyűjtött hulladék elhelyezésére zöldudvarainkban is biztosítunk lehetőséget, ahol a csomagolási hulladékon felül, újrahasznosításra alkalmas hulladékot is átveszünk.

• Az elkülönítetten gyűjtött hulladék begyűjtése – a kihelyezett mennyiségtől és a működési kapacitástól függően – akár több napot is igénybe vehet.

Zöldhulladék gyűjtési szabályok:

• Az STKH házhoz menő rendszerben biztosítja a zöldhulladék gyűjtését és télen a karácsonyfák elszállítását.

• A zöldhulladék elszállítása előre bejelentett időpontok alapján történik, amelyeket a közszolgáltató és az önkormányzat weboldalán (www.stkh.hu, www.sarvarvaros.hu) található hulladéknaptárakban tekinthet meg.

• A zöldhulladék begyűjtése - a kihelyezett mennyiségtől és a működési kapacitástól függően - akár több napot is igénybe vehet.

• A zsákba vagy edénybe dobható fák, bokrok (legfeljebb 5 cm átmérőjű lehet) nyesedékei, lenyírt fű, lehullott levelek.

• Tilos a zsákba vagy edénybe dobni földmaradékot, forgácsot, fűrészport, nádat, tuskót, konyhai hulladékot, állati mellékterméket és egyéb, szelektív és kommunális gyűjtésből származó hulladékot.

• A zöldhulladék-gyűjtő edényeket és zsákokat a járatrend szerinti ürítési napon reggel 5 óráig kell kihelyezni az ingatlanok elé.

• Nem megfelelő hulladék esetén az STKH az elszállítást nem tudja vállalni, ahogyan az egyéb zsákba, kötegelve kihelyezett vagy nem az edény méretének megfelelő mennyiségű zöldhulladékot sem szállítják el.

• A zöldhulladék-gyűjtő zsák beszerzési pontjainak részletes listáját megtalálja az STKH honlapján.

• Az STKH javasolja a házi komposztáló edények használatát is, amelyek megkönnyíthetik a kertben vagy a konyhában keletkező, biológiailag lebomló hulladék hasznosítását, így nemcsak költséget takaríthat meg, hanem értékes tápanyaghoz juttathatja a növényeit.

További híreink

Fontos változások a gyermekorvosi ellátásban!

2024.04.26

2024. május 3-tól már az új, Rákóczi Ferenc utca 21. szám alatti rendelőben lesznek a gyermekorvosi rendelések!

Tovább...

Ülésezett a képviselő-testület

2024.04.26

Megtartotta áprilisi ülését a sárvári képviselő-testület. Beszámolók, egy új kerékpárút és egy családi szabadidőpark is napirendre került

Tovább...

Átadták a Várkerület utca felújított szakaszát

2024.04.26

Ünnepélyesen – a nemzeti színű szalag átvágásával – adta át Ágh Péter országgyűlési képviselő, dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke és Kondora István polgármester a Várkerület utca felújított szakaszát.

Tovább...

Felavatták a Szatmár utcai óvodát

2024.04.15

A Szatmár utcai óvoda ovisainak ünnepi műsorával avatták fel az intézmény megújult épületszárnyát április 11-én. A Sárvári Vármelléki Óvoda Szatmár utcai telephelye a Széchenyi Terv Plusz keretében újulhatott meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. Többek között új külső színezést kapott az épület, amely tornaszobával, egyéb új helyiségekkel is bővült.

Tovább...

Elindultak a tavaszi munkák a város területén

2024.04.08

A Városháza és a vasútállomás előtt, továbbá a Posta téren is elindultak már a tavaszi munkálatok, amelyek a következő hetekben folytatódnak, és a város több területét is érintik – olvasható a sárvári önkormányzat közösségi oldalán, a Sárvár Lendületbenen.

Tovább...

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

2024.04.05

Sárvár Város Önkormányzata egy sikeres pályázati program keretében felújította és kibővítette a Szatmár utcai óvoda épületét. Március 26-án a Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt zárórendezvényét. A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése című projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!