Cookie Consent by PrivacyPolicies.com
Polgármesteri köszöntő
Várostörténet
Infotár
Egészségügyi információk
Fesztiválok
Önkormányzati cégek
Intézmények
Díszpolgárok
Testvérvárosok
Egyházak
Civil- és sportszervezetek

Testvérvárosok

Steinheim an der Murr (Németország)

A németországi Steinheim an der Murr-al 1991 áprilisában került sor a testvérvárosi okmány aláírására. Németországban a Bottwar és a Murr folyó találkozásánál fekszik az elbűvölő, kb. 11.400 lakosú város, Steinheim an der Murr.

Sárvár testvérvárosa - Steinheim an der Murr

A folyó völgyek, a Löwensteini hegyek, a kaszálók, a mezők, a szőlőhegyek, valamint az erdők jellegzetes sváb földi tájat mutatnak be az idelátogatóknak. A táj az ősidők óta lakott, ahol 250.000 éve tudomány által Steinheimi embernek (Homo Steinheimensis) nevezett ősember élt. A római idők emlékét idézi a Kr. u. II. századi római fürdőház. 

A településről az első írásos említés 832-ben, a Lorrschi kódexben maradt fenn. A XII. században a Badeni őrgróf birtoka volt. Az udvarházat az 1255-ben alapított apácakolostor szerezte meg, amely kiépítette a kolostortemplomot. A Szent György templom 1500 körül épült, amelynek éke a késő gótikus stílusú szárnyas főoltár. A múlt idők emlékét idézi meg az 1686-ban épült csodaszép favázas Városháza-, előtte a piactéri kút található, mellette pedig az evangélikus Márton templom épülete emelkedik. Az evangélikus plébániaház 1594-ben készült.

Sárvár testvérvárosa - Steinheim an der Murr

Szinérváralja (Erdély, Románia - Seini)

Sárvár testvérvárosa az erdélyi Szinérváralja
Bővebben...

Uherske Hradiste (Csehország)

Sárvár testvérvárosa Uherske Hradiste
Bővebben...

Kiemelt híreink

Hőségriasztás lépett életbe csütörtökig!

2022.06.27

Hőségriasztás lépett életbe csütörtökig!
Bővebben...

Számlálóbiztosok jelentkezését várják

2022.06.13

Számlálóbiztosok jelentkezését várja a sárvári hivatal
Bővebben...
Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »