Cookie Consent by PrivacyPolicies.com
Polgármesteri köszöntő
Várostörténet
Infotár
Egészségügyi információk
Fesztiválok
Önkormányzati cégek
Intézmények
Díszpolgárok
Testvérvárosok
Egyházak
Civil- és sportszervezetek

Fesztiválok

Nádasdy Történelmi Fesztivál

Sárvár egyedülálló, történelmi korokat idéző rendezvénye egy hétvége erejéig a török kori mezőváros lakóinak, vitézeinek életét varázsolja a Nádasdy-várba, és az azt körülvevő várparkba.

Nádasdy Történelmi Fesztivál

2009-ben került első alkalommal megrendezésre a Nádasdy Történelmi Fesztivál a Nádasdy Hagyományőrző Egyesület szervezésében.

A Báthory Lakomát a vár 1-es bástyájában a fesztivál bevezető rendezvényeként szervezik meg évről – évre. A fesztivál hétvégéjén a vár falai közt kézművesek, mutatványosok, lepény- és pecsenyesütők, kobzosok, komédiások ütnek tanyát, végvári vitézek, hajdúk állítják fel táborukat, a várparkba pedig megérkezik az oszmán haderő. A várpark, a várhíd és maga a vár is ostromlott területté válik, oszmán portyák, vásárütések és gyermekrablások sürgetik Nádasdy seregeit a beavatkozásra. A várszínpadon csepűrágók és maskarások, bábosok és hastáncosok szórakoztatják a nagyérdeműt.

A fesztivál sikerén felbuzdulva az egyesület megalakította a Nádasdy Bandériumot is a 16-17. századi történelmi hagyományok ápolására.

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Vármeeting Nemzetközi Motoros és Rockfesztivál

Vármeeting Nemzetközi Motorostalálkozó
Bővebben...

Nemzetközi Folklórnapok

Sárvári Nemzetközi Folklórnapok
Bővebben...

Kiemelt híreink

Tájékoztató a kibővült fűtéstámogatásról

2022.09.23

Tájékoztató a kibővült fűtéstámogatásról
Bővebben...

Lakossági barnakőszén felmérés indult

2022.09.22

Lakossági barnakőszén felmérés indult Sárváron
Bővebben...
Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »