Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Díszpolgárok

Gaál Tamás (1962- )

Sárvár Város Önkormányzata 2018. augusztus 19-én adományozott díszpolgári címet GaáI Tamás, Munkácsy Mihály-díjas szobrászművésznek, Érdemes Művésznek. Gaál Tamásnak a közelmúltban két jelentős köztéri alkotása is a felújított Hild parkban került elhelyezésre. A művész szerint a Sylvester-szobor és az Országzászló is megtalálta helyét a téren.

Sárvár díszpolgára - Gaál Tamás

A szobrászművészet területén több mint három évtizeden át kifejtett, nemzetközileg is elismert kiemelkedő művészeti tevékenységéért. A képviselő-testület a közterületi vizuális kultúra népszerűsítésével Sárvár és Magyarország jó hírnevének öregbítése érdekében végzett művészi, oktatói munkássága elismeréseként adományozta számára a díszpolgári címet.

Gaál Tamást Sárvárról tehetsége hamar elszólította. 1980-ban a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában érettségizett, majd a Magyar Képzőművészeti Főiskola hallgatója volt. 1993 óta a Janus Pannonius Tudományegyetemen szobrászatot tanít, 1997-től egyetemi docens, és volt a szobrász tanszék vezetője is. A kitüntetett művész arról szólt, hogy Sárváron alakult ki művészi indíttatása, amelyet a nemrég elhunyt Németh Mihály szobrász is segített pályafutása során. Gaál Tamásnak a közelmúltban két jelentős köztéri alkotása is a felújított Hild parkban került elhelyezésre. A művész szerint a Sylvester-szobor és az Országzászló is megtalálta helyét a téren.

Értesüljön elsőként városunk híreiről!