Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Változik az ügyeleti rendszer december 1-től

Sárvár kiemelt ügyeleti központ marad!

2023.11.08

2024 elejéig az egész országban megújul az alapellátási ügyeleti rendszer, Vas vármegyében 2023. december 1. napjától vezetik be a belügyminiszter november 1-jei közleménye szerint.
Az új ügyeleti rendszert az Országos Mentőszolgálat működteti majd vármegyénkben is, és a betegek az 1830-as szám hívásával egységes, betegközpontú ellátást érnek el. Sárvár továbbra is kiemelt ügyeleti központ marad.

Változik az ügyeleti rendszer december 1-től

AZ ÚJ ALAPELLÁTÁSI ÜGYELETI RENDSZER MŰKÖDÉSE:

Ügyeleti időben jelentkező ellátandó panasz, tünet esetén a 1830-AS TELEFONSZÁMOT KELL HÍVNI! Hétköznapokon 16.00-tól 8.00 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 8.00-tól 8.00 óráig!

A 1830-as hívószámon az adott vármegye mentésirányítása jelentkezik, aki a kapott információ alapján telefonos tanáccsal segít, vagy ügyeletes ellátót küld a telefonálóért, sürgős esetben pedig mentőautót.

Hétköznapokon 16.00-22.00 óra között és hétvégén, illetve ünnepnapokon 8.00-14.00 óráig a járásközpontokban - Szombathely, Sárvár, Celldömölk, Kőszeg, Körmend és Szentgotthárd - háziorvosi ügyelet működik, ezek személyesen is felkereshetők. Sárváron a háziorvosi ügyelet az SZTK-épületben, az Alkotmány utca 6. szám alatt lesz.

Hétköznapokon 22.00 és 8.00 óra között, illetve hétvégén, valamint ünnepnapokon 14.00 óra után az Országos Mentőszolgálat működtet sürgősségi ügyeletet a kijelölt telephelyeken. Azok számára, akik személyesen keresnének fel egy éjszakai ügyeletet, Vas vármegyében három kiemelt ügyeleti központban lesz erre lehetőség: Sárvár, Szombathely, Körmend. Sárváron a sürgősségi ügyelet az SZTK-épületben, az Alkotmány utca 6. szám alatt lesz.

SÁRVÁRON AZ ÜGYELETI KÖZPONT ÚJ HELYSZÍNEN LESZ ELÉRHETŐ DECEMBER 1-TŐL! Ugyanazon a helyen lesz tehát a háziorvosi és a sürgősségi ügyelet is!

Címe: Sárvári Szent László Kórház Járóbeteg Szakellátás (SZTK-épület) 9600 Sárvár, Alkotmány u. 6.

Sárvár kiemelt ügyeleti központ marad, így az ügyeletet igénybe vevő gyermekek és felnőttek számára az új telefonszám – 1830 – és az új helyszín – SZTK-épület - jelent csak változást!

További információ: https://www.mentok.hu/ugyelet/

Súlyos, életveszélyes állapot fennállása esetén a 112-t hívja!

További híreink

Elfogadták a város 2024. évi költségvetését

2024.02.20

A képviselők egyhangú döntéssel elfogadták a sárvári önkormányzat 2024. évi költségvetését a februári képviselő-testületi ülésen. A költségvetés főösszege 6,6 milliárd forint lett. Az ülésen több beszámolót is elfogadtak.

Tovább...

Megnyitotta kapuit Sárvár új prémiumkategóriás szállodája

2024.02.19

Megnyitotta kapuit Sárvár új prémiumkategóriás szállodája, amelyet Ágh Péter és Hende Csaba országgyűlési képviselők Kondora István polgármesterrel, a megye és a város vezetőivel együtt tekintettek meg. A vendégeket Alfred Hackl, a Melea – The Health Concept igazgatója és Bencze Zsolt, a szállodát fejlesztő és üzemeltető Unione Sárvár Kft. ügyvezetője fogadta.

Tovább...

Újabb segítséget hozott a Dolorosa Sárvárra

2024.02.19

Új eszközökkel ajándékozta meg a Dolorosa Alapítvány a Sárvári Védőnői Szolgálatot. A sárvári kötődésű humanitárius szervezet - önzetlen támogatóinak köszönthetően - egy ultrahangos szívhangvizsgáló készüléket, egy hallásvizsgáló készüléket és egy mérleget adományozott a védőnők számára.

Tovább...

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron

2024.02.15

Helybe jönnek az állásbörzére a munkáltatók, akik munkavállalókat keresnek a környéken élők közül. Nem kell írni, telefonálni, vagy utazni sokfelé azért, hogy kapcsolatba kerüljenek velük az érdeklődők, személyesen lehet megkeresni a cégeket egy helyen és egy időben.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.02.02

Kitüntetés-átadással kezdődött a januári képviselő-testületi ülés, majd több beszámoló is napirendre került.

Tovább...

Dr. Szeibert János helytörténeti munkáját mutatták be a múzeumban

2024.02.02

A Magyar Kultúra Napja alkalmából mutatták be a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében dr. Szeibert János Sárvár története 1848-ig című munkáját, amely nemcsak könyvünnep volt, de várostörténeti pillanat is. A kéziratra múlt évben egy online piactéren talált rá Ágh Péter országgyűlési képviselő, aki aztán kezdeményezte a helytörténeti kötet megjelentetését.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!