Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Épül az új gyermekorvosi rendelő

2023.11.22

Két új gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki a volt tüdőgondozó épületében. Az építkezés helyszínén járt Kondora István polgármester Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterekkel, továbbá Dr. Palatka Jánossal, a város új gyermekorvosával.

Kondora István, Dr. Máhr Tivadar, Dr. Palatka János, Szabó Zoltán az új rendelőben

A két új gyermekorvosi rendelőt a Rákóczi utca 21. szám alatt, a volt tüdőgondozó 158 négyzetméteres épületének utcafronti részében alakítják ki. Az udvarban fedett babakocsi- és kerékpártárolót, valamint akadálymentes parkolót is építenek.

- Ennek az épületnek a megmentését már 15 éve tervezzük, most a két gyermekorvosi rendelő kialakításával fel tudjuk újítani, és végleges funkciót kaphat. A legkorszerűbb körülmények között lehet majd itt gyógyítani – mondta Kondora István.

A gyermekorvosi rendelők kivitelezése jó ütemben halad

A gépkocsival érkezők a Dévai Bíró Mátyás utca felőli oldalon tudják majd az új gyermekorvosi rendelőt megközelíteni és ott tudnak majd parkolni is, illetve az Újsziget utcai parkoló is rendelkezésre áll.

Dr. Palatka János gyermekorvos, aki november 2-án állt munkába az 1. számú gyermekorvosi körzetben, az első benyomásairól számolt be, amelyek nagyon pozitívak. – Nagyon jó az asszisztensem és a rendelőm is, sikerült a szülőkkel a „hangot megtalálnom”, minden adott a gyógyításhoz – mondta Dr. Palatka János, aki az épülő rendelővel is nagyon elégedett.

Dr. Palatka János első benyomásai nagyon pozitívak

Szabó Zoltán alpolgármester a helyszínen adott tájékoztatást a gyermekorvos – helyzet alakulásáról. Mint ismert, a 2. és a 3. számú gyermekorvosi körzetekben a jelenlegi doktornőkkel 2024. január 26. napjával szűnik meg az önkormányzat ellátási szerződése. Örömmel szólt arról, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytat az önkormányzat egy újabb gyermekorvossal, bejelentés a novemberi képviselő – testületi ülés után várható.

A Magyar Kormány támogatásával megvalósuló gyermekorvosi rendelők kivitelezése jó ütemben halad, a munkálatok tervezett befejezése év vége.

Az új ablakok már a helyükön vannak

További híreink

Elfogadták a város 2024. évi költségvetését

2024.02.20

A képviselők egyhangú döntéssel elfogadták a sárvári önkormányzat 2024. évi költségvetését a februári képviselő-testületi ülésen. A költségvetés főösszege 6,6 milliárd forint lett. Az ülésen több beszámolót is elfogadtak.

Tovább...

Megnyitotta kapuit Sárvár új prémiumkategóriás szállodája

2024.02.19

Megnyitotta kapuit Sárvár új prémiumkategóriás szállodája, amelyet Ágh Péter és Hende Csaba országgyűlési képviselők Kondora István polgármesterrel, a megye és a város vezetőivel együtt tekintettek meg. A vendégeket Alfred Hackl, a Melea – The Health Concept igazgatója és Bencze Zsolt, a szállodát fejlesztő és üzemeltető Unione Sárvár Kft. ügyvezetője fogadta.

Tovább...

Újabb segítséget hozott a Dolorosa Sárvárra

2024.02.19

Új eszközökkel ajándékozta meg a Dolorosa Alapítvány a Sárvári Védőnői Szolgálatot. A sárvári kötődésű humanitárius szervezet - önzetlen támogatóinak köszönthetően - egy ultrahangos szívhangvizsgáló készüléket, egy hallásvizsgáló készüléket és egy mérleget adományozott a védőnők számára.

Tovább...

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron

2024.02.15

Helybe jönnek az állásbörzére a munkáltatók, akik munkavállalókat keresnek a környéken élők közül. Nem kell írni, telefonálni, vagy utazni sokfelé azért, hogy kapcsolatba kerüljenek velük az érdeklődők, személyesen lehet megkeresni a cégeket egy helyen és egy időben.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.02.02

Kitüntetés-átadással kezdődött a januári képviselő-testületi ülés, majd több beszámoló is napirendre került.

Tovább...

Dr. Szeibert János helytörténeti munkáját mutatták be a múzeumban

2024.02.02

A Magyar Kultúra Napja alkalmából mutatták be a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében dr. Szeibert János Sárvár története 1848-ig című munkáját, amely nemcsak könyvünnep volt, de várostörténeti pillanat is. A kéziratra múlt évben egy online piactéren talált rá Ágh Péter országgyűlési képviselő, aki aztán kezdeményezte a helytörténeti kötet megjelentetését.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!