Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Népesség, munkaerőpiac, nyelvismeret

Népesség, munkaerőpiac, nyelvismeret

Sárvár népessége 15300 fő (2020). A város vonzó turisztikai célpont, ugyanakkor vonzó az ország más részéből, vidékről érkezettek számára is. Az elmúlt évtizedben tapasztalható népességfogyás megállt és lassú növekedés figyelhető meg a lakosság számában. A város egyben járási székhely is, megfelelően kialakított kormányablakkal, ügyintézési lehetőségekkel. Az elmúlt évtizedek munkaerő piaci viszonyai fejlett munkakultúrát alakítottak ki, különösen a multinacionális cégek magas szintű technológiája és munkafolyamatai eredményeképpen. A városból napi szinten ingázók számát teljes mértékben ellentételezi az érkező munkavállalók száma, így a városban a munkanélküliség jelentősen az országos és megyei átlag alatt is van. A határ közelsége és a város turizmusban betöltött szerepe miatt a lakosság nyelvismerete fejlettebb, különösen igaz ez a turizmusban dolgozókra és a nagyvállalatok irányításában résztvevőkre.

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Befektetés

Önkormányzat a gazdaságfejlesztés szolgálatában

Önkormányzat a gazdaságfejlesztés szolgálatában

Bővebben...

Közlekedés

Közlekedés - Sárvár

Bővebben...

Városi infrastruktúra

Városi infrastruktúra

Bővebben...

Oktatás, egészségügy

Oktatás, egészségügy

Bővebben...

Gazdaság

Gazdaság

Bővebben...
Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »