Cookie Consent by PrivacyPolicies.com
Polgármesteri köszöntő
Várostörténet
Infotár
Egészségügyi információk
Fesztiválok
Önkormányzati cégek
Intézmények
Díszpolgárok
Testvérvárosok
Egyházak
Civil- és sportszervezetek

Civil- és sportszervezetek

Sárvári Fotóklub

Pajor András AFIAP

9600 Sárvár, Batthyány u. 29.

Tel: +36 30 937 0447

Weboldal: https://sarvarifotoklub.hu

Facebook: sarvarifotoklub

Sárvári Fotóklub

A hét évtizedes múltra visszatekintő sárvári fotószakkör 2013-ban alakult újjá a Nádasdy-várban. A vár eldugott szegleteiben még megtalálhatóak voltak a harminc éve, egykor Sári György által vezetett szakkör laborfelszerelésének darabjai. A művelődési központ égisze alatt működött fotóklub, ám a technika változása pontot tett a filmes időszak végére.

A város fotóséletét szervező mai alkotó közösség igényét a Sárváron pár éve elindított városi fotópályázat mutatta meg. A digitális képalkotás is előhozta a fotográfiai ismeretek oktatásának-elsajátításának szükségszerűségét. A klub alapításának hírére több mint húsz sárvári és környékbeli fotós jelzett vissza. Az első összejövetelen a klub elnökének Benkő Sándor, Magyar Sajtó Nagydíjas fotóriportert választották meg.

A fotóklub első bemutatkozása a város Civil Napján volt 2013. május elsején, amikor Zsinór(m)érték címmel egy alkalmi tárlattal vettek részt a programban. Az egyesület az elmúlt esztendőkben több vasi városban tartott közös kiállításokat és szervezett fotótanfolyamot. Az I. világháború centenáriuma kapcsán a klub tagjai többéves munkával végigfotózták a megye világháborús emlékhelyeit. A fotóanyag felhasználásával impozáns kiadvány készült „Kőbe vésett emlékezet” címmel.

Sárvár várossá avatásának 50. évfordulójára jött létre egy különleges kötet, melyet fotókiállítással mutattak be a Folyosó Galérián – a városképeket a Sárvári Fotóklub tagjai készítették el. 2019-ben a Magyar Fotográfia napja alkalmából megrendezték az I. Sárvári Fotószüretet. A ZeneHázában tartott két napos rendezvényen szakmai bemutatók és előadások mellett került sor a város által kiírt első országos fotópályázat eredményhirdetésére és kiállításmegnyitójára is, amelynek a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége volt a védnöke.

A Sárvári Fotóklub 2020-tól civil társaságként folytatja munkáját, a klub vezetője Pajor András lett. A vezetőség tagjai: Dr. Kereszty Gábor, Auer Gábor és Wieder Sándor. A Sárvári Fotóklub Benkő Sándort tiszteletbeli elnökévé választotta.

A fotós társaság célja a fényképezés népszerűsítése, a város társadalmi eseményeinek dokumentálása, a természeti és épített környezet megörökítése, a fotográfiai ismeretek oktatása, a klubtagok alkotói tevékenységének segítése.

Kiemelt híreink

Számlálóbiztosok jelentkezését várják

2022.06.13

Számlálóbiztosok jelentkezését várja a sárvári hivatal
Bővebben...

2022. évi hulladékgyűjtési tájékoztató!

2021.12.29

2022. évi hulladékgyűjtési tájékoztató - Sárvár
Bővebben...
Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »