Cookie Consent by PrivacyPolicies.com
Polgármesteri köszöntő
Várostörténet
Infotár
Egészségügyi információk
Fesztiválok
Önkormányzati cégek
Intézmények
Díszpolgárok
Testvérvárosok
Egyházak
Civil- és sportszervezetek

Díszpolgárok

Rozmán Lajos (1970 - )

Sárvár díszpolgára lett 2018. augusztus 19-én Rozmán Lajos, Liszt Ferenc-díjas klarinétművész, karmester. A sárvári születésű zeneművésznek több mint két évtizeden át kifejtett, Sárvár és Magyarország jó hírnevének öregbítése érdekében végzett előadóművészi, oktatói munkásságáért, a zenei kultúra területén elért hazai és nemzetközi sikerei elismeréseként adományozta a címet a képviselő-testület.

Sárvár díszpolgára - Rozmán Lajos

Zenei tanulmányait Rozmán Lajos szülővárosában, Budapesten és Genfben végezte. Az iskolák befejezése óta szabadúszó előadó, kísérletező pedagógus. A Forrás Kamarazenei Műhely, a Trio Lignum, valamint az UMZE Ensemble alapító tagja, gyakran maga is koncertszervező. Hosszú évekig kamaraegyüttest vezetett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol egy ideig a zeneszerzés tanszéken kortárs kamarazenét tanított. Kamarazenei tevékenysége mellett rendszeresen ad szólóesteket, így többek közt a budapesti Művészetek Palotája nagytermében is.

Az előadóművész a díjátadó ünnepségen hangszerével is megköszönte az elismerést. A Sárvárról nemzetközi zenei karriert befutott művész számára ma is inspiráló hatással van szülővárosa – mondta a díj átvételekor Rozmán Lajos klarinétművész.

Kiemelt híreink

Online fogadóórát tart Szabó Zoltán alpolgármester

2021.02.22

Online fogadóórát tart Szabó Zoltán Sárvár alpolgármestere
Bővebben...

Tájékoztató a hulladékszállítás változásairól

2021.01.07

Tájékoztató a hulladékszállítás változásairól Sárváron
Bővebben...
Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »