Cookie Consent by PrivacyPolicies.com
Polgármesteri köszöntő
Várostörténet
Infotár
Egészségügyi információk
Fesztiválok
Önkormányzati cégek
Intézmények
Díszpolgárok
Testvérvárosok
Egyházak
Civil- és sportszervezetek

Díszpolgárok

Habsburg Ottó (1912 - 2011)

Habsburg Ottó, az utolsó magyar király és osztrák császár fia, Sárvár díszpolgára, aki a sárvári képviselő-testület 2004. március 8-i ülésén vehette át a díszpolgári címet. Habsburg Ottó először 1995-ben járt városunkban, amikor az egységes Európáért indított mozgalmát, a Páneuróőai Uniót népszerűsítette.

Sárvár díszpolgára - Habsburg Ottó

Az utolsó magyar király fia német, osztrák és magyar állampolgár is volt, hat nyelven beszélt. Húsz évig - 1979-től 1999-ig - a bajor Keresztényszociális Unió képviselője volt az Európai Parlamentben, ahol rendszeresen kiállt a kelet-európai országok érdekeiért, a kisebbségi jogokért. A Páneurópa Unió elnökévé 1973-ban választották meg, tömegmozgalommá alakította át a szervezetet, ezrek és ezrek csatlakoztak hozzá, hogy együtt tevékenykedjenek az egységes Európáért. Szervező körútjai közül Sárvár sem maradt ki, 1995-ben tartott nagysikerű előadást városunkban. 1996-ban meg is alakult az Unió Regionális Sárvári Szervezete, mely azóta is vallja a meghirdetett eszméket, és ápolja a szellemi hagyományokat. A Páneurópa Mozgalom szervezése, az európai egyesülés megvalósulása, a szabad és egységes Európa megteremtése – mindennek Sárvár lakosaira gyakorolt kedvező hatása – érdekében kifejtett tevékenysége elismeréseként adományozta az önkormányzat a Sárvár Város Díszpolgára címet Habsburg Ottónak. 

A főherceget Bécsben temették el 2011. július 16-án, szívurnáját Pannonhalmán helyezték el szűk családi körben.

Kabos László Jászai-díjas érdemes művész (1923-2004)

Sárvár díszpolgára - Kabos László
Bővebben...

Németh Mihály (1926 -2018)

Sárvár díszpogára - Németh Mihály
Bővebben...

Kiemelt híreink

Online fogadóórát tart Szabó Zoltán alpolgármester

2021.02.22

Online fogadóórát tart Szabó Zoltán Sárvár alpolgármestere
Bővebben...

Tájékoztató a hulladékszállítás változásairól

2021.01.07

Tájékoztató a hulladékszállítás változásairól Sárváron
Bővebben...
Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »