Cookie Consent by PrivacyPolicies.com
Polgármesteri köszöntő
Várostörténet
Infotár
Egészségügyi információk
Fesztiválok
Önkormányzati cégek
Intézmények
Díszpolgárok
Testvérvárosok
Egyházak
Civil- és sportszervezetek

Díszpolgárok

Gaál Tamás (1962- )

Sárvár Város Önkormányzata 2018. augusztus 19-én adományozott díszpolgári címet GaáI Tamás, Munkácsy Mihály-díjas szobrászművésznek, Érdemes Művésznek. Gaál Tamásnak a közelmúltban két jelentős köztéri alkotása is a felújított Hild parkban került elhelyezésre. A művész szerint a Sylvester-szobor és az Országzászló is megtalálta helyét a téren.

Sárvár díszpolgára - Gaál Tamás

A szobrászművészet területén több mint három évtizeden át kifejtett, nemzetközileg is elismert kiemelkedő művészeti tevékenységéért. A képviselő-testület a közterületi vizuális kultúra népszerűsítésével Sárvár és Magyarország jó hírnevének öregbítése érdekében végzett művészi, oktatói munkássága elismeréseként adományozta számára a díszpolgári címet.

Gaál Tamást Sárvárról tehetsége hamar elszólította. 1980-ban a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában érettségizett, majd a Magyar Képzőművészeti Főiskola hallgatója volt. 1993 óta a Janus Pannonius Tudományegyetemen szobrászatot tanít, 1997-től egyetemi docens, és volt a szobrász tanszék vezetője is. A kitüntetett művész arról szólt, hogy Sárváron alakult ki művészi indíttatása, amelyet a nemrég elhunyt Németh Mihály szobrász is segített pályafutása során. Gaál Tamásnak a közelmúltban két jelentős köztéri alkotása is a felújított Hild parkban került elhelyezésre. A művész szerint a Sylvester-szobor és az Országzászló is megtalálta helyét a téren.

Rozmán Lajos (1970 - )

Sárvár díszpolgára - Rozmán Lajos
Bővebben...

Kiemelt híreink

Online fogadóórát tart Szabó Zoltán alpolgármester

2021.02.22

Online fogadóórát tart Szabó Zoltán Sárvár alpolgármestere
Bővebben...

Tájékoztató a hulladékszállítás változásairól

2021.01.07

Tájékoztató a hulladékszállítás változásairól Sárváron
Bővebben...
Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »