Cookie Consent by PrivacyPolicies.com
Polgármesteri köszöntő
Várostörténet
Infotár
Egészségügyi információk
Fesztiválok
Önkormányzati cégek
Intézmények
Díszpolgárok
Testvérvárosok
Egyházak
Civil- és sportszervezetek

Fesztiválok

Nádasdy Történelmi Fesztivál

Sárvár egyedülálló, történelmi korokat idéző rendezvénye egy hétvége erejéig a török kori mezőváros lakóinak, vitézeinek életét varázsolja a Nádasdy-várba, és az azt körülvevő várparkba.

Nádasdy Történelmi Fesztivál

2009-ben került első alkalommal megrendezésre a Nádasdy Történelmi Fesztivál a Nádasdy Hagyományőrző Egyesület szervezésében.

A Báthory Lakomát a vár 1-es bástyájában a fesztivál bevezető rendezvényeként szervezik meg évről – évre. A fesztivál hétvégéjén a vár falai közt kézművesek, mutatványosok, lepény- és pecsenyesütők, kobzosok, komédiások ütnek tanyát, végvári vitézek, hajdúk állítják fel táborukat, a várparkba pedig megérkezik az oszmán haderő. A várpark, a várhíd és maga a vár is ostromlott területté válik, oszmán portyák, vásárütések és gyermekrablások sürgetik Nádasdy seregeit a beavatkozásra. A várszínpadon csepűrágók és maskarások, bábosok és hastáncosok szórakoztatják a nagyérdeműt.

A fesztivál sikerén felbuzdulva az egyesület megalakította a Nádasdy Bandériumot is a 16-17. századi történelmi hagyományok ápolására.

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Vármeeting Nemzetközi Motoros és Rockfesztivál

Vármeeting Nemzetközi Motorostalálkozó
Bővebben...

Nemzetközi Folklórnapok

Sárvári Nemzetközi Folklórnapok
Bővebben...

Kiemelt híreink

Online fogadóórát tart Szabó Zoltán alpolgármester

2021.02.22

Online fogadóórát tart Szabó Zoltán Sárvár alpolgármestere
Bővebben...

Tájékoztató a hulladékszállítás változásairól

2021.01.07

Tájékoztató a hulladékszállítás változásairól Sárváron
Bővebben...
Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »