Cookie Consent by PrivacyPolicies.com
Elérhetőség
Tisztségviselők
Képviselő - testület
Bizottságok
Nemzetiségi önkormányzat
Testület dokumentumai
Helyi rendeletek, normatív határozatok
Koncepciók, tervek, programok
Hirdetmények, pályázatok
Partnerségi egyeztetés
Közbeszerzések dokumentumai
Közérdekű adatok
EU-s pályázatok
Választások
Zöldebb Sárvárért

EU-s pályázatok

Belterületi közutak fejlesztése Sárváron

Európai uniós pályázat - Belterületi közutak fejlesztése

Projekt neve: Belterületi közutak fejlesztése Sárváron

Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-VS 1-2022- 00001

 

Sárvár Város Önkormányzata „Belterületi közutak fejlesztése Sárváron” című, TOP_PLUSZ-1.2.3-21-VS1-2022-00001 azonosítószámú projektjében önkormányzati tulajdonú és kezelésű, jelentős forgalmat bonyolító helyi közutak felújítására kerül sor: a Berzsenyi Dániel utca teljes hosszban, míg a Várkerület utcának a Kossuth tér és a Tizenháromváros utca közötti szakasza. A fejlesztés Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 699 999 992 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg.

A TOP_Plusz-1.2.3-21 - Belterületi utak fejlesztése című konstrukcióban támogatott projekt célja: A település központjának, a település közintézményeinek, közszolgáltatást nyújtó létesítményeinek jobb megközelíthetősége, a lakóterületekkel való kapcsolatok javítása, a településközpont tehermentesítése és a meglévő belterületi úthálózat minőségi fejlesztése. Az útburkolat szélesítése és felújítása hidegremix technológiával készül.

Belterületi közutak fejlesztése Sárváron

Berzsenyi Dániel utca: 6 méter burkolatszélességű útpálya kerül kialakításra 364 m hosszan, kétoldali süllyesztett szegélyes párhuzamos parkolósávval. A meglévő járda helyén 2m széles aszfaltburkolatú járda épül mindkettő oldalon. A járda és parkolók között a meglévő nyílt árok rendezésre kerül. A kapubejárók aszfaltburkolatból átépítésre kerülnek, kapubejárók szélén kerti szegély épül. A területen 48 db párhuzamos személygépkocsi parkoló kerül kialakításra.

Belterületi közutak fejlesztése Sárváron

Várkerület utca Kossuth tér és Tizenháromváros utca közötti szakasza: A Várkerület utca esetében az út- és járdafelújítás a jelenlegi kialakításon és forgalmi renden nem változtat, 269,9 m hosszúságban újjáépül az útpálya és a járdaburkolat. Felújításukat követően megmarad a Nádasdy Ferenc utca és a Tizenháromváros utca közötti, egyirányú forgalmi rendű útszakaszon a 12 db parkolóhely is. A járda a Kossuth tér és Nádasdy F. u. közötti szakaszon térkő burkolattal kerül felújításra és megújulnak az úttest és a járda között található térelemek (virágtartók és kerékpártámaszok), továbbá a Nádasdy utcai útcsatlakozásnál található két darab kandeláber is. A Nádasdy Ferenc utca és a Tizenháromváros utca közötti járdaszakasz új aszfaltburkolatot kap.

A projekt megvalósítását Sárvár Város Önkormányzata és a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatal konzorciumi formában bonyolítja le.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

A kivitelezés időszaka várhatóan 2023. június - 2024. április

A projektről bővebb információt a www.sarvarvaros.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető: Kovács Bence projektmenedzsertől (e-mail.: kovacs.bence@vasmegye.hu), Hangonyi Zoltán sajtóreferenstől (tel.:30/9964246)

A beruházás engedélyes és kiviteli tervei elkészültek, a szükséges engedélyek, hozzájárulások rendelkezésre állnak. A kivitelezők kiválasztását szolgáló Közbeszerzési eljárás folyamatban van.

Az Önkormányzat folyamatosan tájékoztatja a lakosságot a fejlesztésről.

Észrevétel bejelentése

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Kiemelt híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2023

2023.09.19

Lomtalanítási tájékoztató 2023
Bővebben...

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

2023.09.18

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!
Bővebben...

Önkormányzati hírek

Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben

2023.09.08

Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben
Bővebben...
Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »