Cookie Consent by PrivacyPolicies.com
Polgármesteri köszöntő
Várostörténet
Infotár
Egészségügyi információk
Fesztiválok
Önkormányzati cégek
Intézmények
Díszpolgárok
Testvérvárosok
Egyházak
Civil- és sportszervezetek

Díszpolgárok

Dr. Gonda György (1923-2000)

Dr. Gonda György a díszpolgári címet, mint Vas megye tanácselnöke, Sárvár országgyűlési képviselője kapta a város fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő munkájáért 1988-ban. Elévülhetetlen érdemeket szerzett a határmenti, hátrányos helyzetű, gazdaságilag visszafejlődött megye fejlesztésében, gazdasági, kulturális rangjának erősítésére.

Dr. Gonda György (1923-2000)

Szombathelyen született. 1943-ban nemesfémes szakmunkás lett. 1946-tól pártmunkát végzett Vas, majd 1949-52 között Győr-Sopron megyében. 1952-57 között minisztériumi munkát végzett. 1957-1978 között Vas megye tanácselnöke lett. Elévülhetetlen érdemeket szerzett a határmenti, hátrányos helyzetű, gazdaságilag visszafejlődött megye fejlesztésében, gazdasági, kulturális rangjának erősítésére. 1963-1980 között országgyűlési képviselőként dolgozott. 1978-1984 között az Országos Környezet- és Természetvédelmi Hivatalt vezette. Nyugdíjba vonulása után (1984) a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán környezetvédelmet, a Megyei Oktatási Igazgatóságon területfejlesztést és településpolitikát oktatott. 1985-től a Veszprémi Akadémiai Bizottság területfejlesztési és településtudományi szakbizottságát vezette. Oroszlánrésze volt a szombathelyi képtár létrehozásában. 1988-tól Sárvár díszpolgára. A kitüntető címet, mint Vas megye tanácselnöke, Sárvár országgyűlési képviselője kapta a város fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő munkájáért.

Urbán Ernő (1918-1974)

Urbán Ernő - sárvár díszpolgára
Bővebben...

Eöry Vilmos (1884-1957)

Sárvár díszpolgára - Eöry Vilmos
Bővebben...

Kiemelt híreink

Online fogadóórát tart Szabó Zoltán alpolgármester

2021.02.22

Online fogadóórát tart Szabó Zoltán Sárvár alpolgármestere
Bővebben...

Tájékoztató a hulladékszállítás változásairól

2021.01.07

Tájékoztató a hulladékszállítás változásairól Sárváron
Bővebben...
Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »