Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

VISSZATÉRT A FESZTIVÁLHANGULAT a Nádasdy-várba

2021.07.20

Július első hétvégéjén a Sárvári Sörexpressz és a XXI. Fúvószenei Várfesztivál sokszínű programjaival nyílt meg a júliusi programkavalkád a Nádasdy -várban. A fúvószene mellett ismert könnyűzenei előadók szórakoztatták a közönséget.

Visszatért a fesztivál a sárvári a Nádasdy-várba

A Sárvári Sörexpressz és XXI. Fúvószenei Várfesztivál pénteki megnyitó ünnepségen Kondora István, Sárvár polgármestere köszöntötte a több száz fesztiválozót a Nádasdy-várban. A polgármester a színpadról jelenthette be, hogy a járvány elleni védekezés újabb szakaszához érkezett, megvan az 5,5 millió beoltott.

A megnyitót követően Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester ingyenes sörcsapolásra látta vendégül a fesztiválozókat. A standokat végigjárva a vendégek betekintést kaptak a sörök világába, és már a rendezvény sikerére is koccinthattak.   A fellépők sorát a Delta zenekar nyitotta a Sárvári Sörexpressz első napján, akik igazi bulihangulatot teremtettek a vár udvarára, amely szinte megtelt a koncertre. Majd a Dupla Kávé és Köteles Cindy fellépése következett, az estet DJ Dominique zárta.

Visszatért a fesztivál a sárvári a Nádasdy-várba

A XXI. Fúvószenei Várfesztivál második napján a fanfárok hangjával vette kezdetét a fúvós gála. A szentgotthárdi, a letenyei, a sárvári és a kőszegi fúvósegyüttesek közösen előadott indulókkal hangolták a közönséget. A rendezvényt Ágh Péter országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki köszönetet mondott a fúvós együtteseknek a részvételért.

Sárvár és a fúvószene 111 éve kapcsolódnak egymáshoz. Pernecker János igazgató- karnagy úr kezdeményezésére városunk 1989-ben rendezett első alkalommal Fúvószenei Várfesztivált.Az idei gálánSzentgotthárd Város Fúvószenekara lépett fel először Rápli Róbert karnagy vezetésével. Majd Letenye Város Fúvószenekara örvendeztette meg a közönséget Friman Martin karnagy vezényletével. Harmadikként állt a színpadon a Sárvári Koncertfúvószenekar. Nívódíjas karnagyuk, Szélesi Attila és dr. Máhr Tivadar alpolgármester, aki az együttes tubása, 2005 óta szervezi a Sárvári Fúvószenekari Egyesülettel a fesztivált.

Visszatért a fesztivál a sárvári a Nádasdy-várba

Szabó Ferenc, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke is méltatta a rendezvényt, örömének adott hangot, hogy a járványügyi szabályok lehetővé teszik a fúvószenekarok számára a jelenléti próbák megtartását. Szabó Ferenc a Sárvári Koncertfúvós Zenekarnak egy elismerő plakettet is átnyújtott.

Kőszeg Város Koncertfúvószenekara zárta a 21. fúvószenei gálát. Szilágyi Miklós karnagy fergeteges hangulatot varázsolt a nézőtérre, megtáncoltatták a közönséget. Mint mondta, a pandémia idején is igyekeztek a zenekart összetartani. A fúvós együttesek örömzenélése után vette kezdetét a gálaprogram a színpadon.

A második est fellépőinek sorát az Ámokfutók nyitotta. Kozsó 1994-től szinti pop műfaját népszerűsíti, legismertebb dala a Szomorú szamuráj. A Groovehouse fellépésére teljesen megtelt a vár udvara. Judy és Zsolti a tinédzserektől az idősebb korosztályig mindenkit megénekeltetett. Dévényi Tibi bácsi retro discoja lázba hozta a közönséget és fogytak a pöttyös labdák.

A Sörexpressz harmadik napja a rockzene jegyében telt. Már Vikidál Gyula, a P. Mobil, a P. Boksz és a Dinamit egykori énekese koncertjét is nagyon sokan hallgatták. A Lord együttes koncertjére aztán ismét megtelt a várudvar. A jövőre 50 éves fennállását ünneplő vasi zenekar rajongótábora szinte minden dalt együtt énekelt, dúdolt az együttessel. 

A járványügyi szabályokat betartva három nap alatt ezrek buliztak együtt a Nádasdy – vár falai között. 

TRG

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.07.20

A képviselők módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, kezdeményezték a sárvári gyermekorvosi alapellátási körzetek átalakítását, hozzájárultak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő új beruházásához.

Tovább...

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

2024.07.20

Pénteken este kezdetét vette a Sörexpressz és XXIV. Sávári Fúvószenei Várfesztivál a Nádasdy-vár Sárvárban. A Sárvári Koncertfúvószenekar rendezvényét Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg előbb a rendezvény színpadán, majd ingyenes sörcsapolással.

Tovább...

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!