Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.03.22

A sárvári képviselő-testület megtartotta márciusi soron következő ülését a Városháza nagytermében.

Ülésezett a sárvári képviselő-testület a Városháza nagytermében

A sárvári képviselő-testület támogatta, hogy dr. Gulyás Ferenc rendőrezredest, rendőrségi főtanácsost nevezzék ki a Sárvári Rendőrkapitányság vezetőjének 2024. május 1-től. Dr. Gulyás Ferenc 2023. november 1-től látta el a sárvári rendőrkapitányság vezetését, amely egy év időtartamra szólt. A vármegyei rendőr-főkapitány írásban arról tájékoztatta a testületet, hogy Dr. Gulyás Ferenc agilis és alapos vezető, irányítása alatt az állomány összefogottan, jó színvonalon végezte munkáját, így a testület egyhangúlag és örömmel támogatta újabb kinevezését.

dr. Szijártó Valéria, Kondora István, Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán az ülésen

Beszámolót hallgattak meg a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Szent Jakab Szociális Központjának és Levendula - Házának 2023. évi szakmai munkájáról az ülésen. A szociális központ szolgáltatásait 6 sárvári, míg a Levendula Házét, ahol pszichiátriai betegeket látnak el, 13 sárvári lakos vette igénybe.

Megállapították a 2024/2025-ös nevelési évre vonatkozó óvodai beiratkozás feltételrendszerét, így április 23-24-re tűzték ki az óvodai beíratás időpontjait, amelynek helye a Sárvári Vármelléki Óvoda székhelye lesz.

A Bethlen Gábor Alaphoz benyújtandó pályázatról Szabó Zoltán adott tájékoztatást

Pályázatot nyújt be az önkormányzat a „2024. évi testvértelepülési programok és együttműködések” felhívásra a Bethlen Gábor Alaphoz. Az önkormányzat 2 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázik, amelyből az idei Sárvári Nemzetközi Folklórfesztiválhoz kapcsolódóan valósítanának meg testvérvárosi programot. 

Napirendre kerültek az az önkormányzati cégek üzleti tervei is, a Sárvári Gyógyfürdő Kft., a Sárvári Városgondnokság Nonprofit Kft., a Sárvári Média Nonprofit Kft. és a Sárvári Sportfólió és Kulturális Kft. is elkészítette az ide évre vonatkozó tervét. A testület jóváhagyta az önkormányzati cégek üzleti terveit, amelyek stabil működést biztosítanak valamennyi társaságnak. 

További híreink

Közel két milliárdos high-tech fejlesztést adtak át a Ságában

2024.05.23

Csaknem kétmilliárd forint értékben adtak át új, robotizált gépeket a Sága Foods Zrt. sárvári üzemében. A beruházás a Nemzetgazdasági Minisztérium Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Programjának köszönhetően valósulhatott meg. Ez a fejlesztés előszobája annak a nagyberuházásnak, amelynek keretében megépül városunkban az új Sága-üzem.

Tovább...

Tovább javul a Kertváros csapadékvíz-elvezetése

2024.05.22

A Kertváros csapadékvíz-elvezetésének javítása is része az „Élhető Sárvár” elnevezésű projektnek, amelyben több fontos beruházás valósulhatott meg az elmúlt időszakban Sárváron. A Kertváros esetében a lakosságot is bekapcsolták a projektbe, és egy szemléletformáló akció keretében esővízgyűjtő hordókat kaphattak a beruházással érintett utcák lakói.

Tovább...

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...

Érkeznek az új játékok a sárvári játszóterekre

2024.05.20

Folytatódott a játszóterek felújítása a tavaszi városi nagytakarítási és felújítási munkálatok keretében, érkeznek az új játszóeszközök.

Tovább...

Véget ért a jelöltállítás időszaka a választásra

2024.05.07

Véget ért a jelöltállítás időszaka az önkormányzati választásra május 6-án 16 órakor. Ekkor ült össze a helyi választási bizottság dr. Komáromi László elnökletével.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!