Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.02.02

Kitüntetés-átadással kezdődött a januári képviselő-testületi ülés, majd több beszámoló is napirendre került.

Dr. Horváth Magdolna gyermekorvos életműdíjat vehetett át

„Sárvár Város Önkormányzatának Életmű-díja” kitüntetést vehette át Dr. Horváth Magdolna, a sárvári 2. számú házi gyermekorvosi körzet köztiszteletben álló gyermekorvosa nyugdíjba vonulása alkalmából Kondora István polgármestertől.

A doktornő 1979-ben szerzett diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Először a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban dolgozott, majd 1986-ban csecsemő- és gyermekgyógyászatból szerzett szakvizsgát. 1986 óta dolgozik gyermekorvosként Sárvár és Sitke településeken. Közel négy évtizedes munkássága alatt igazi lokálpatriótaként kiemelkedő szakmai hozzáértéssel végezte gyógyító tevékenységét. Emberi hozzáállását, munkabírását több száz betege és hozzátartozóik is megtapasztalhatták.

Dr. Horváth Magdolna gyermekorvosnak mindig volt egy jó szava, megnyugtató gesztusa az általa kezelt gyermekekhez és mindig megtalálta a közös hangot a szülőkkel is. A több évtizeden keresztül kiemelkedő szakmai hozzáértéssel végzett tevékenységének, lelkiismeretes és humánus gyógyító munkájának elismeréseként részesült Dr. Horváth Magdolna „Sárvár Város Önkormányzatának Életmű-díja” kitüntetésben.

A Nádasdy Kulturális Központ tevékenységéről Takács Zoltán Bálint számolt be

A januári képviselő – testületi ülésen számolt be Czigány István városi főépítész 2023. évi tevékenységéről, amelyből kiderül, hogy tavaly is tovább folytatódott Sárvár fejlődése. 2023-ban - többek között - véleményt, állásfoglalást adott a Flex telephelyének beépítési lehetőségeiről, a sportcsarnok környezetének fejlesztésével, a gyermekorvosi rendelők kialakításával kapcsolatban. Véleményezte a Penny Market, a MOL töltőállomás átépítését, az AWF új gyártócsarnokának terveit is.

A Kolping Támogató Szolgálat 2023. évi szakmai tevékenységéről Rábáné Varga Anita intézményvezető adott tájékoztatást. A szervezet Sárváron és környékén 30 fogyatékosággal lévőt lát el, fő tevékenységük az óvodai és iskolai foglakozásokra történő utaztatás.

A Nádasdy Kulturális Központ 2023. évi tevékenységéről Takács Zoltán Bálint igazgató tájékoztatta a képviselő – testületet, majd az intézmény 2024. évi munkatervét is jóváhagyták. A tavalyi év legnagyobb elismerését jelentette, hogy az Év Családbarát Emlékhelye Díjban részesült a Nádasdy-vár.

Az energiaválság miatt a Nádasdy Ferenc Múzeum 2023 március közepéig zárva tartott, de így is közel 26 ezer látogatója volt. 2023-ban a közművelődési területen több mint 200 rendezvényt kínáltak, amelyhez Sárvár Város Önkormányzata magas szintű támogatást nyújtott. A sárvári könyvtár állománya tavaly több mint 1400 dokumentummal gyarapodott, 132 rendezvény és közel 8300 látogató jellemezte az intézmény 2023. évét.

Elfogadta a képviselő – testület a jegyző 2023. évi adóztatási tevékenységéről szóló beszámolót. A lakosságot helyi adó nem terheli, Sárváron csak helyi iparűzési adót és idegenforgalmi adót kezel az adóhatóság. Sárvár a 2023. december 31-i adatok szerint 208 szálláshellyel rendelkezik, tavaly közel 607 ezer vendégéjszakát töltöttek el városunkban a turisták. 2023-ban közel 1478 helyi iparűzési adóalanya volt a városnak. Sárvár adóbevételei nagyban hozzájárulnak a város fejlesztéséhez és működtetéséhez.

- Jóváhagyta a képviselő – testület a 2023. évi Simon-Júdás Napi Országos Kirakodóvásárról szóló beszámolót. A testület döntése értelmében 2008 óta szervezi a TOFI 2005. Kft. a vásárt. Tavaly 478 vásározó vett részt a rendezvényen, amelyet 40-45 ezer látogató keresett fel – mondta el Kondora István polgármester. Döntöttek az ülésen arról is, hogy 2024 – 2028 között ismét koncesszióba adja az önkormányzat a cégnek a vásár megszervezését. Idén október 25-26-án szervezik meg a Simon-Júdás Napi Országos Kirakodóvásárt.

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.07.20

A képviselők módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, kezdeményezték a sárvári gyermekorvosi alapellátási körzetek átalakítását, hozzájárultak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő új beruházásához.

Tovább...

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

2024.07.20

Pénteken este kezdetét vette a Sörexpressz és XXIV. Sávári Fúvószenei Várfesztivál a Nádasdy-vár Sárvárban. A Sárvári Koncertfúvószenekar rendezvényét Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg előbb a rendezvény színpadán, majd ingyenes sörcsapolással.

Tovább...

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!