Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

Ingyenes lakossági LED-csereprogram indul Sárvár Város Önkormányzata és a CYEB jóvoltából. A programba 2023. december 1. és 2023. december 31. között lehet regisztrálni.

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

A statisztikák szerint egy átlagos magyar háztartásban közel 20 db izzó található, és a világítás költsége a teljes villanyköltség körülbelül 30 százalékát teszi ki.

Az energiatakarékos és hosszú élettartamú LED - fényforrások használatával jelentős megtakarítás érhető el a háztartásokban.

Például 5 db 100W-os és 5 db 60W-os wolframszálas izzó ugyanekkora megvilágítást biztosító (12W, ill. 7W) LED-re cserélésével napi 4 óra használat mellett évente mintegy 700 kWh-val csökkenthető az áramfogyasztás, ami 40 Ft/kWh energiaárnál 28 200 Ft/ év megtakarítást jelent. Emellett a megtakarított energiával 246 kg CO2 kibocsátása is megelőzhető, kímélve ezzel környezetünket.

https://www.ledcsere.hu/ oldalon található kalkulátor segítségével a saját háztartásra vonatkozóan is kiszámítható a várható megtakarítás mértéke.

2023. DECEMBER 1. NAPJÁTÓL

Sárvár Város Önkormányzata és a CYEB Energiamegoldások Kft.

együttműködésének köszönhetően

a sárváriak számára is elérhető lesz az ingyenes lakossági LED-csere program!

 

Néhány információ a programról:

• A program hagyományos fényforrások félvezetős fényforrásokra (a továbbiakban: LED-re) való cseréjét biztosítja. A régi izzókat nem kell leadni.

• A villanyszámla alapján adódó egyéves fogyasztás mennyiségéből határozza meg a LEDCSERE alkalmazás a kiválasztható LED-ek együttes teljesítményének maximumát.

A regisztrációra Sárvár település lakosainak kizárólag 2023. december 1. és 2023. december 31. napja között lesz lehetősége a www.sarvarvaros.hu oldalról elérhető online felületen.

• Az igényelt LED fényforrások átvétele várhatóan 2024. március 26. és április 16. között történik. Az átvétel időpontjáról az érintett lakosok e-mailben is értesítést fognak kapni.

• Azok a háztartások, ahol napelemes termelés történik, a vonatkozó jogszabályok szerint sajnos nem jogosultak az ingyenes LED-ekre, a programban nem vehetnek részt.

REGISZTRÁCIÓS LINK: https://app.ledcsere.hu/registration

 

A regisztráció folyamata és szükséges dokumentumok:

• A regisztráció során meg kell adni a villanyszámlán szereplő felhasználó személyes adatait és elérhetőségeit, minden esetben annak kell regisztrálnia, akinek a nevére szól a villanyszámla.

•  Helyiségenként meg kell adni az izzók számát, azok milyen foglalatúak (ehhez a rendszer ábrákkal, leírással segítséges nyújt), hány W-osak és kb. napi hány órát használjuk azokat.

Fel kell csatolni a lakcímkártya mindkét oldalát tartalmazó dokumentumot, valamint a névre szóló, legutolsó elszámoló villanyszámlát.

•  A villanyszámla alapján szükséges néhány adat megadása (elszámolási időszak, összes becsült fogyasztás, éves becsült fogyasztás)

•  Végül az adatok ellenőrzését követően szükséges nyilatkozni és a regisztrációt véglegesíteni FONTOS! A regisztráció utolsó oldalán átvételi helyként Sárvárt kell megjelölni.

•  A rendszer automatikusan számolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult.

•  Ezt követően a CYEB munkatársai ellenőrzik a regisztrációt, amely több munkanapot is igénybe vehet. A regisztrációt követő heteknek a jelentkezők visszaigazoló e-mailt kapnak. FONTOS! A regisztráció akkor lesz végleges, ha a visszaigazoló e-mailben található linkkel jelentkezési szándékát a regisztráló megerősíti.

 

Segítség a regisztrációhoz az alábbi helyszíneken és elérhetőségeken kérhető:

Azok számára, akiknek nincs internet kapcsolatuk, vagy megfelelő eszközük a regisztráció elvégzéséhez, de szeretnének részt venni a programban 2023. december 1. és 2023. december 20. között személyesen felkereshetik nyitva tartási időben

• a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. TOURINFORM irodáját (9600 Sárvár, Kossuth tér 8.), vagy

• a Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal 8. számú irodáját (9600 Sárvár, Várkerület utca 2.)

ahol a kollégák segítenek elvégezni a regisztrációt.

Ehhez el kell hoznia a személyi igazolványát és lakcímkártyáját, valamint a névre szóló, legutolsó elszámoló villanyszámláját!

A regisztrációval kapcsolatban telefonon érdeklődni, segítséget kérni 2023. december 1. és 2023. december 20. között nyitva tartási időben a

• 0630/583 7879

• 95/523-109

• 95/523-186

• 95/523-126

telefonszámok valamelyikén lehet.

További híreink

Elfogadták a város 2024. évi költségvetését

2024.02.20

A képviselők egyhangú döntéssel elfogadták a sárvári önkormányzat 2024. évi költségvetését a februári képviselő-testületi ülésen. A költségvetés főösszege 6,6 milliárd forint lett. Az ülésen több beszámolót is elfogadtak.

Tovább...

Megnyitotta kapuit Sárvár új prémiumkategóriás szállodája

2024.02.19

Megnyitotta kapuit Sárvár új prémiumkategóriás szállodája, amelyet Ágh Péter és Hende Csaba országgyűlési képviselők Kondora István polgármesterrel, a megye és a város vezetőivel együtt tekintettek meg. A vendégeket Alfred Hackl, a Melea – The Health Concept igazgatója és Bencze Zsolt, a szállodát fejlesztő és üzemeltető Unione Sárvár Kft. ügyvezetője fogadta.

Tovább...

Újabb segítséget hozott a Dolorosa Sárvárra

2024.02.19

Új eszközökkel ajándékozta meg a Dolorosa Alapítvány a Sárvári Védőnői Szolgálatot. A sárvári kötődésű humanitárius szervezet - önzetlen támogatóinak köszönthetően - egy ultrahangos szívhangvizsgáló készüléket, egy hallásvizsgáló készüléket és egy mérleget adományozott a védőnők számára.

Tovább...

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron

2024.02.15

Helybe jönnek az állásbörzére a munkáltatók, akik munkavállalókat keresnek a környéken élők közül. Nem kell írni, telefonálni, vagy utazni sokfelé azért, hogy kapcsolatba kerüljenek velük az érdeklődők, személyesen lehet megkeresni a cégeket egy helyen és egy időben.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.02.02

Kitüntetés-átadással kezdődött a januári képviselő-testületi ülés, majd több beszámoló is napirendre került.

Tovább...

Dr. Szeibert János helytörténeti munkáját mutatták be a múzeumban

2024.02.02

A Magyar Kultúra Napja alkalmából mutatták be a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében dr. Szeibert János Sárvár története 1848-ig című munkáját, amely nemcsak könyvünnep volt, de várostörténeti pillanat is. A kéziratra múlt évben egy online piactéren talált rá Ágh Péter országgyűlési képviselő, aki aztán kezdeményezte a helytörténeti kötet megjelentetését.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!