Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Szolidaritás és segítségnyújtás a háborúval sújtott területen élőknek

2022.02.28

Sajnos háború tört ki a Magyarországgal szomszédos Ukrajnában. Hazánknak ki kell maradnia a háborús konfliktusból, meg kell őrizni a békét. Fontosnak tartjuk azonban, hogy a háborúval sújtott területen élő embereknek, a hozzánk menekülőknek humanitárius segítséget nyújtsunk.

Szolidaritás és segítségnyújtás a háborúval sújtott területen élőknek

Sárvár legnagyobb munkáltatójánál számos ukrán állampolgár, köztük sok kárpátaljai magyar dolgozik, akiknek a szolidaritás jegyében segítséget kell nyújtanunk. A város vezetése felvette a kapcsolatot a foglalkoztató cég képviselőivel, hogy önkormányzatunk miben tudna segítséget nyújtani számukra ebben a helyzetben. A Sárváron élő és dolgozó ukrán emberek városunkban biztonságban vannak, és számíthatnak a közösségünkre.

A sárvári „ARANYHÍD, AMI ÖSSZEKÖT” ALAPÍTVÁNY közel húsz éve segíti a Kárpátalján, a Bene faluban élő magyarokat. Süle Ferencné, az alapítvány képviselője felvette már velük a kapcsolatot. Most a korábbiaknál is nagyobb szükségük van a segítségre a háborút szenvedő magyaroknak, akik egyik napról a másikra borzalmas helyzetbe kerültek. A férfiakat behívták katonának, vagy elmenekültek, a nők, idősek és gyermekek magukra maradtak.  

A leggyorsabban a pénzadományt tudjuk most hozzájuk eljuttatni az alapítványon keresztül. Itt az idő, hogy együtt, közösen nyújtsunk segítséget a háború áldozatainak, mutassuk meg szolidaritásunkat, együttérzésünket!

SZÁMLA MEGNEVEZÉSE: „ARANYHÍD, AMI ÖSSZEKÖT” ALAPÍTVÁNY

SZÁMLASZÁM: 72100282-14962473

A tartós élelmiszer és egyéb fogyasztási cikkek gyűjtésével kapcsolatban, hogy azokat milyen módon tudnánk eljuttatni a határon túlra, jövő héten fogunk tájékoztatást adni.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT!

Kondora István polgármester

Dr. Máhr Tivadar alpolgármester

Szabó Zoltán alpolgármester

További híreink

November 3-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica ösztöndíjra Sárváron

November 3-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica ösztöndíjra

2022.09.29

Sárvár Város Önkormányzata 2022-ben is csatlakozott a felsőoktatási intézmények hátrányos szociális helyzetű hallgatói, illetőleg felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2023. évi fordulójához.

Tovább...
Adatkábeleket fektetnek Sárváron

Adatkábeleket fektetnek Sárváron

2022.09.26

A Magyar Állam és az Európai Unió finanszírozásával az MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt. megbízásából az országos optikai hálózatok fejlesztésére, ennek keretében adatkábelek fektetésére kerül sor Sárváron.

Tovább...
Tájékoztatás vízkorlátozásról Sárvár

Tájékoztatás vízkorlátozásról

2022.09.26

A VASIVÍZ ZRt. tájékoztatása szerint rekonstrukciós, felújítási munkálatok miatt a vízszolgáltatás szünetelni fog 2022. szeptember 27-én kedden várhatóan 8.00 óra és 13.00 óra közötti időtartamban az alábbi területen:

Tovább...
Emelkedett a fűtéstámogatás mértéke és bővült a jogosultak köre Sárváron

Emelkedett a fűtéstámogatás mértéke és bővült a jogosultak köre

2022.09.23

A nyári szünet utáni első rendes ülését tartotta csütörtökön a sárvári képviselő-testület, ahol több rendeletet is módosítottak, és a város fejlődését meghatározó ügyekről is döntöttek.

Tovább...
Tájékoztató a kibővült fűtéstámogatásról

Tájékoztató a kibővült fűtéstámogatásról

2022.09.23

A rezsiköltségek emelkedése miatt, annak érdekében, hogy a leginkább rászorulókat az önkormányzat a lehetőségeihez képest minél nagyobb mértékben támogathassa, az egyedi fűtési támogatásra jogosultak körét a Képviselő-testület az elmúlt ülésén hozott döntésével a nagycsaládosok és a nyugdíjasok mellett kiterjesztette a gyermeküket egyedül nevelő szülőkre is.

Tovább...
Lakossági barnakőszén felmérés indult Sárváron

Lakossági barnakőszén felmérés indult

2022.09.22

A Belügyminisztérium az önkormányzatok közreműködését kérte a lakosság részéről jelentkező barnakőszén igények felmérésében. Sárvár Város Önkormányzata arra kéri a város lakosságát, hogy aki lakóingatlana fűtéséhez barnakőszenet is felhasznál, jelezze a felhasználni tervezett kőszén mennyiségét.

Tovább...

Kiemelt híreink

Tájékoztató a kibővült fűtéstámogatásról

2022.09.23

Tájékoztató a kibővült fűtéstámogatásról
Bővebben...

Lakossági barnakőszén felmérés indult

2022.09.22

Lakossági barnakőszén felmérés indult Sárváron
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »