Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Nádasdy családi találkozó Sárváron

2023.08.04

Sárváron tartotta ötévente megrendezésre kerül családi találkozóját a Nádasdy család a Nádasdy Fesztivál ideje alatt. A világ minden tájáról érkezte Sárvárra Nádasdy leszármazottak mintegy negyvenen, akik között nagyon sok fiatal is volt.

A Nádasdy család és a Nádasdy Ferenc Bandérium tagjai

Ötévente szerveznek Magyarországon családi találkozót a Nádasdy család tagjai, az idei évben Sárváron gyűltek össze. A Nádasdy Fesztivál rendezvényeibe is bekapcsolódtak, és már a felvonuláson is részt vettek. A Nádasdy család mintegy 40 tagja érkezett ősei földjére a világ minden tájáról: Magyarországról, Ausztriából, Franciaországból, Ausztráliából, az USA-ból, Portugáliából, Mexikóból, Brazíliából, valamint Chiléből.

A fesztivál megnyitóján a színpadon gróf Nádasdy Borbála képviselte a családot, aki ma már hazánkban él, és sokszor megfordult már Sárváron is. A Nádasdy leszármazottak a megnyitó után a Nádasdy Ferenc Bandérium táborába is ellátogattak, és megismerkedtek a bandérium tagjai által a magyar virtussal és vendégszeretettel.

A Nádasdy Ferenc múzeumban tárlatvezetést tartottak a családtagoknak

A Nádasdy családtagok július 15-án reggel a Nádasdy Ferenc Múzeumban kezdték a napot, ahol Ódor Viktória, az intézmény munkatársa angol nyelvű, szakszerű tárlatvezetésével ismerkedhettek a várral, annak értékeivel, a családjuk múltjával. A vár házasságkötő termében Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester fogadta a Nádasdy család leszármazottait. Kondora István vetített képes előadás keretében ismertette meg Sárvár értékeivel a Nádasdyakat, a mondandóját Haller Ferenc, a Sárvár TDM igazgatója tolmácsolta.

– Megtiszteltetés volt bemutatni Sárvárt a világ minden tájáról érkezett családtagoknak. A hagyományok ápolása, a múlt értékeinek megbecsülése fontos feladat számunkra! Visszavárjuk Őket Sárvárra! – mondta Kondora István.

A vár házasságkötő termében köszöntötték a Nádasdy családot

A történelmi Nádasdy család tagjai szétszóródtak a világban, de bebizonyították, hogy akkor is helyt tudnak állni, ha mindenük odavész, és ha külföldön kezdtek is új életet, a haza és a család számukra továbbra is szent – véli gróf Nádasdy Borbála, a történelmi Nádasdy család tagja, írónő, aki a családi találkozók céljáról is szólt.

- A legfontosabb, hogy együtt legyünk, és hogy a Nádasdy név, a hagyományaink a család legfiatalabb tagjaiban is tudatosuljanak, ez által tudják terjeszteni a magyar kultúrát a Nádasdy néven keresztül – mondta gróf Nádasdy Borbála, aki hozzátette: minden időben a magyarságából merített erőt, tisztelettel és alázattal gondol a szüleire és az őseire, akiknek hálával és köszönettel tartozik.  

A Nádasdy család tagjai sárvári tartózkodásuk ideje alatt részt vettek még a Nádasdy Fesztivál programjain, ellátogattak a Sárvárfürdőbe és az arborétumba is, úgy búcsúztak Sárvártól, hogy visszatérnek még az ősi fészekbe. Egy biztos, hogy az ősz folyamán gróf Nádasdy Borbálát újra Sárváron üdvözölhetjük, legújabb könyvét mutatja be.

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.07.20

A képviselők módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, kezdeményezték a sárvári gyermekorvosi alapellátási körzetek átalakítását, hozzájárultak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő új beruházásához.

Tovább...

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

2024.07.20

Pénteken este kezdetét vette a Sörexpressz és XXIV. Sávári Fúvószenei Várfesztivál a Nádasdy-vár Sárvárban. A Sárvári Koncertfúvószenekar rendezvényét Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg előbb a rendezvény színpadán, majd ingyenes sörcsapolással.

Tovább...

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!