Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Májusfaliget nőtt a Várparkban

2023.05.08

Több száz résztvevő 23 májusfát állított fel a Várparkban. Idén Sárvár három testvérvárosának delegációi is díszítettek egy-egy fát.

Májusfaliget nőtt a sárvári Várparkban

A hagyományokhoz hűen májusfaligetet állítottak a Várparkban a sárvári önkormányzat, a helyi civil szervezetek, a testvérvárosok képviselői és a filippínó vendégmunkások Kondora István polgármester és Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Kulturális Központ igazgatójának moderálásával. A fák állításában több százan vettek részt, de a vár hídjáról is nagyon sokan nézték, hogyan „nőnek ki” a májusfák a földből. Az önkormányzat idén is megvendégelte a majális résztvevőit, akik megkóstolhatták a város borát, de sörből és virsliből sem volt hiány.

Sonntagberggel 50 éves, Szinérváraljával 25 éves, Uherské Hradištěvel 10 éves testvérvárosi kapcsolat fűzi össze Sárvárt, ezeket a jubileumokat ünnepelték május első hétvégéjén városunkban. Csehországban is él a májusfaállítás hagyománya, ezért nem volt ismeretlen Stanislav Blaha, Uherské Hradiště polgármestere előtt ez a népszokás, akinek nagyon tetszett a rendezvény.

A Sárvári Fotóklub tagjai egy különlegeséggel készültek az idei májusfaállításra, Wieder Sándor egyesületi tag ötlete nyomán egy fotópontot állítottak.

Kondora István polgármester örömmel nyugtázta, hogy összehozta a város közösségeit az idei májusfaállítás is, bízik abban, hogy a következő hetekben sokan megcsodálják majd a fákat.

Már április 30-án elkezdődtek az ünnepi programok

Májusfaliget nőtt a sárvári Várparkban

Sárváron már április 30-án elkezdődtek az ünnepi programok, hiszen előmajálist szervezett a Nádasdy Kulturális Központ. Színházi előadás, társastánc-bemutató, koncertek, vidámparki játékok, kézműves-foglalkozások várták a családokat a várban.

Májusfaliget nőtt a sárvári Várparkban

A rábasömjéni civil szervezetek, akik közel öt évvel ezelőtt élesztették újra a régi hagyományt, már április 30-án felállították a városrész májusfáját. Május 1-jén a Sárvári Koncertfúvószenekar reggeli ébresztője után kezdődött el a Várparkban a májusfaállítás közös nagy ünnepe, a 23 fa felállítása.

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.07.20

A képviselők módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, kezdeményezték a sárvári gyermekorvosi alapellátási körzetek átalakítását, hozzájárultak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő új beruházásához.

Tovább...

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

2024.07.20

Pénteken este kezdetét vette a Sörexpressz és XXIV. Sávári Fúvószenei Várfesztivál a Nádasdy-vár Sárvárban. A Sárvári Koncertfúvószenekar rendezvényét Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg előbb a rendezvény színpadán, majd ingyenes sörcsapolással.

Tovább...

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!