Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Két sárvári óvoda kapta a városi bál adományát

2023.06.11

Ismét jótékony célt szolgált a Sárvári Városi Bál. A rendezvényen több mint 1 millió forint bevétel gyűlt össze a bálozók, a támogatók és a tombolatárgyak felajánlói jóvoltából, amelyből idén a Bocskai és a Szatmár utcai óvodák kaptak eszközöket, játékokat.

Mórocz Zsolt, Biró Ágnes, Savanyú Gábor, Darázsné Horváth Kornélia és Kondora István az egyik foglalkoztató eszközzel

Az adományokat Savanyú Gábor és Mórocz Zsolt, a városi bál szervezői Kondora István polgármester és Darázsné Horváth Kornélia óvodavezető társaságában adták át a gyerekeknek, óvónőknek.

- Ez most már a tizenötödik városi bál volt, amely – mint minden évben – a jótékonyságról is szólt. Elmondhatom, hogy szerencsére telt ház volt a januári rendezvényen, ez több mint 150 főt jelentett –fogalmazott Savanyú Gábor, kiemelve, hogy több mint 1 millió forintot sikerült összegyűjteniük, amelyből sárvári gyermekintézményeket támogattak.

- Választásunk a Vármelléki Óvodára esett, azon belül is két tagintézményre, a Szatmár és a Bocskai utcai telephelyekre. Szabad kezet adtunk az intézményvezetőknek, ők határozták meg, hogy miket szeretnének ebből az összegből vásárolni – tette hozzá.

A Szatmár utcai oviban a homokozó újult meg

A szervezők kül- és beltéri játékokat, eszközöket – így például homokozót, focikaput, mozgásfejlesztő játékokat; ceruzákat, temperákat és hangszórókat – osztottak ki az óvodák között.

- Nagyon szeretnénk megköszönni a bál szervezőinek, illetve a résztvevőknek, hogy a tombolavásárlással hozzájárultak ahhoz, hogy óvodánk két feladatellátási helye, a Bocskai utcai telephely és a Szatmár utcai ovi részünk új eszközökkel bővüljön – mondta az átadáskor Darázsné Horváth Kornélia.

A gyerekek is segítettek a focikapu összeszerelésében

Kondora István kiemelte, a báli hagyományt a jövőben is folytatni kell.

- Szerintem ez egy nagyon nemes gesztus, egy nagyon szép adományozás. Külön öröm számomra, hogy a gyermekek ezeknek az adományozásoknak a haszonélvezői, úgyhogy én támogatom továbbra is, hogy aki a sárvári városi bálban megjelenik, az egyúttal egy karitatív jellegű támogatást is ad az intézményeinknek – fogalmazott.

További híreink

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...

Újabb szúnyoggyérítés lesz csütörtökön Sárváron

2024.07.03

A katasztrófavédelem múlt héten végzett földi, kémiai szúnyoggyérítést Sárváron. Ez csak csökkentette a vérszívók számát, de az elmúlt hetek csapadékos időjárása, a Rába áradása miatt a számuk továbbra is magas. Sárvár Város Önkormányzata a hozzá érkezett lakossági jelzések alapján úgy döntött, hogy a katasztrófavédelem által szervezett szúnyoggyérítés mellett saját forrásból is szervez irtást.

Tovább...

Bővül a térfigyelő kamerák száma

2024.06.30

Sárvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 27-én tartotta soron következő ülését a Városháza nagytermében. Bővül a térfigyelő kamerák száma, továbbra is támogatja a civil szervezeteket az önkormányzat.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!