Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Ismét áll a májusfaliget a várparkban

2024.05.07

Igazi látványosság, szemet gyönyörködtető májusfaliget alakult ki a Nádasdy-vár parkjában május elsején. A hagyományt folytatva idén 14. alkalommal gyűltek össze Kondora István polgármester meghívására a város civil szervezetei, hogy mindenki feldíszítse, majd közös erővel felállítsa a saját fáját, közösségére jellemző díszekkel, feliratokkal, táblákkal, szalagokkal.

A májusfaállítók csapata a 21 fa között a Várparkban
A májusfaállítók csapata a 21 fa között a Várparkban

A város első embere kiemelte, legfontosabb a biztonság, a program kezdetén kérte a csapatokat, hogy egymásra figyelve, a szabályokat betartva dolgozzanak, így fennakadás és baleset nélkül sikerült az idei évben 21 fát a magasba emelni. Kezdetben csupán egy fa díszelgett a várparkban, majd évről évre mindig több. Hivatalos rekordot 2014-ben állították fel 25 fával és több mint 500 emberrel. Sárvár modernkori várossá avatásának 50. évfordulóján 50 fa került a földbe, mellyel – ugyan, nem hivatalosan – megdöntötte korábbi rekordját Sárvár.

A Sárvári Oratórikus Kórus nemcsak fát állított, énekelt is
A Sárvári Oratórikus Kórus nemcsak fát állított, énekelt is

Az elmúlt években már bevált szokás szerint, néhány egyesület összefogott és közösen állítottak fát, hogy mindenki részese lehessen az akciónak. A programot ez alkalommal is Kondora István polgármester és Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Kulturális Központ intézményvezetője moderálta. 

A Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal is díszített egy fát
A Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal is díszített egy fát

Közben volt alkalmuk minden csoporttal néhány szót is váltani, röviden beszélgetni, tervekről és az elmúlt időszak jelentősebb eseményeiről az adott egyesület életében. Jubilált idén a Pedagógus Női Kar és a Stop & Go tánccsoport is, legfiatalabbként a Regösének Alapítvány mutatkozott be, a legmagasabb fája pedig idén is az íjászoknak volt.

A kerékpár egylet és a méhész egyesület közösen állított fát
A kerékpár egylet és a méhész egyesület közösen állított fát

A napsütéses, hangulatos délelőttön több száz érdeklődő látogatott ki a Várparkba, ahol a sárvári önkormányzat sörrel, borral, üdítővel, pogácsával, virslivel vendégelte meg a résztvevőket. A vendéglátásban a Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal munkatársai dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző vezetésével működtek közre. 

A Sárvári Kinizsi SE népes csapattal érkezett a várparkba
A Sárvári Kinizsi SE népes csapattal érkezett a várparkba

Miután minden fa a helyére került, egy közös fotó erejéig összeálltak a csapatok. A májusfaliget egy hónapon át ékesíti a Nádasdy-vár parkját, ezután szociális tűzifa lesz a fákból, és sárvári rászoruló családok részére osztja ki az önkormányzat a fűtési szezon kezdetekor. 

További híreink

Már június 23-án, vasárnap lesz szúnyoggyérítés Sárváron!

2024.06.21

Sárvár Város Önkormányzata a hozzá érkezett lakossági jelzések alapján nem vár a katasztrófavédelem által szervezett szúnyoggyérítés idejéig, hanem saját forrásból finanszírozva megrendelte a földi, kémiai gyérítést.

Tovább...

Átadták a megbízóleveleket a megválasztott önkormányzati képviselőknek

2024.06.21

Június 20-án délután átadta a megbízóleveleket a június 9-én megválasztott önkormányzati képviselőknek dr. Komáromi László, a Helyi Választási Bizottság elnöke, dr. Szijártó Valéria, a Helyi Választási Iroda vezetője, Erdős Katalin, a Helyi Választási Iroda helyettes vezetője a Városházán.

Tovább...

Június 28-án szúnyoggyérítés lesz Sárváron

2024.06.20

2024. június 28-án szúnyoggyérítés lesz Sárvár város területén. A földi kémiai védekezés a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2024. június 29-30.

Tovább...

Három kompenzációs listás képviselő lesz Sárváron

2024.06.18

A Sárvári Helyi Választási Bizottság a június 9-i helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásával kapcsolatban megállapította a kompenzációs listás választás eredményét az egyéni választókerületi választás eredményéről kiállított jogerős jegyzőkönyvek alapján.

Tovább...

Lomtalanítási tájékoztató 2024

2024.06.12

Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy az idei évben is valamennyi - vegyes hulladékgyűjtésre kötelezett és bevont - lakossági ügyfele részére biztosítja a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását.

Tovább...

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!