Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben

2023.09.08

A rábasömjéni közösségi ház a helyben született Takács Imre költő nevét vette fel idén, a költészet napján. Kondor János festőművész elkészítette a költő emléktábláját, amelynek avató ünnepségére augusztus 31-én Takács Imre születésnapján került sor a közösségi ház falánál.

Varga Károly, Tamics Ibolya, Kondor János és Kondora István az emléktáblánál

A megjelenteket Tamics Ibolya, a Rábasömjénért Egyesület elnöke köszöntötte. Mint mondta, minden rábasömjéni büszke lehet arra, hogy Takács Imre, József Attila- díjas költő személyében ilyen híres szülötte van a városrésznek, aki korán elkerült innen, de erősen kötődött szülőfalujához, és a paraszti világ költője maradt.

Varga Károly önkormányzati képviselő arról szólt, hogy méltó lezárása az emléktábla avatása az elmúlt hónapokban lezajlott fejlesztéseknek, amelyek eredményeképpen kívül - belül megújulhatott a közösségi ház. Megemlékezett Wittinger Oszkárról, aki lokálpatriótaként a kezdeményezője volt annak, hogy emléket állítsanak Takács Imrének.  

Az ünnepségen Tamics Ibolya köszöntött

Az ünnepségen közreműködött Ódor Viktória, a Nádasdy Kulturális Központ munkatársa, aki Takács Imre Búcsú a szülőföldemtől című verséből adott elő egy részletet.  Megtisztelte jelenlétével az avatást Kondora István polgármester és Orbán István kanonok is, valamint a család képviseletében Varga Gyöngyi.

Az avatás után a Rábasömjénért egyesület vendégül látta a jelen lévőket, és lehetőség nyílt a Takács Imre kiállításmegtekintésére is, amely még a költészet napján nyílt a közösségi házban.

Megtisztelte a jelenlétével az eseményt Orbán István kanonok is

Takács Imre családjának segítségével egy kiállítás mutatja be a költő életútját, irodalmi életben betöltött szerepét. Az irodalmi alkotások kézzelfogható megjelenései, a kötetek mellett a tárlat válogatást közöl azokból a képzőművészeti alkotásokból, melyek szintén kifejezik a művészi tehetség sokoldalúságát.

További híreink

Győrfi Pál tartott sajtótájékoztatót az ügyeleti rendszerről

December 1-jén elindult az új ügyeleti rendszer

2023.12.04

December 1-jén elindult az Országos Mentőszolgálat által működtetett új orvosi ügyeleti rendszer Vas vármegyében is. Győrfi Pál, az OMSZ sajtószóvivője Szombathelyen tartott sajtótájékoztatót, amelyen Sárvár képviseletében Szabó Zoltán alpolgármester is részt vett.

Tovább...
Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

2023.12.04

Új, modern notebook-okat adtak át a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola hetedik évfolyamos diákjainak. Az átadáson Kondora István polgármester Szijártó Zsolt intézményvezetővel és Rozmán László tankerületi igazgatóval köszöntötte a tanulókat és szüleiket.

Tovább...
Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

2023.12.04

2023-ban első alkalommal hirdette meg a Nemzeti Örökség Intézete és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Családbarát Emlékhely díjat, azzal a céllal, hogy az emlékhelyeket a családok igényeihez igazodva alakítsák ki, azok vonzók legyenek a családok számára.

Tovább...
Új helyre költözik az STKH sárvári irodája

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft Szatmár utcai Ügyfélszolgálati Irodája december 4-től új helyszínre költözik.

Tovább...
LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos Sárváron

LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos

2023.11.23

November 21-én ülésezett a sárvári képviselő-testület, több önkormányzati rendeletet is módosítottak a városatyák.

Tovább...
Kondora István, Dr. Máhr Tivadar, Dr. Palatka János, Szabó Zoltán az új rendelőben

Épül az új gyermekorvosi rendelő

2023.11.22

Két új gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki a volt tüdőgondozó épületében. Az építkezés helyszínén járt Kondora István polgármester Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterekkel, továbbá Dr. Palatka Jánossal, a város új gyermekorvosával.

Tovább...

Kiemelt híreink

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája
Bővebben...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »