Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Az érdeklődők megtöltötték a Nádasdy-várat
Az érdeklődők megtöltötték a Nádasdy-várat

A nagyszámú érdeklődő közönséget Takács Zoltán Bálint intézményvezető, történész köszöntötte a vár aulájában, majd Tevan Judit bemutatta a Tevan családhoz kapcsolódó tárlatot az aulában. Takács Zoltán Bálint vezetésével a Nádasdy-vár építési periódusait, tulajdonosait és Sárvárra gyakorolt hatásukat ismerhették meg a résztvevők a kétórás várbejárás alatt. A bejárás végén a kettes bástya mellett kialakított rózsakert megnyitására került sor, mely közösségi felajánlásból és önkormányzati támogatásból valósult meg.

- A rózsakert visszatekint a bajorok időszakára, Mária Terézia Dorottya létesített Sárváron rózsakertet, melyről, sajnos, nem tudjuk pontosan, hogy hol volt, de a visszaemlékezések, és a korabeli levelek alapján bizonyítható a kert megléte – mondta Takács Zoltán Bálint.

Kondora István és Takács Zoltán Bálint az Emlékhelyek Napján
Kondora István és Takács Zoltán Bálint az Emlékhelyek Napján

Az átadón Kondora István polgármester kiemelte, hogy fontosak az ehhez hasonló kisebb volumenű beruházások is, ezek által újabb közösségi terek alakulnak ki a Nádasdy-várban, amely a sárvári kultúra központja, a sárvári családok találkozóhelye.

A délután zárásaként Bujtás Ervin zenéje mellett a résztvevők birtokba vették a Nádasdy-vár új funkcióval ellátott terét.

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.07.20

A képviselők módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, kezdeményezték a sárvári gyermekorvosi alapellátási körzetek átalakítását, hozzájárultak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő új beruházásához.

Tovább...

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

2024.07.20

Pénteken este kezdetét vette a Sörexpressz és XXIV. Sávári Fúvószenei Várfesztivál a Nádasdy-vár Sárvárban. A Sárvári Koncertfúvószenekar rendezvényét Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg előbb a rendezvény színpadán, majd ingyenes sörcsapolással.

Tovább...

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!