Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

2023.05.22

A Sárvári Tinódi Gimnázium, a Sárvári Turisztikai Technikum és a Barabás György Műszaki Szakképző Iskola végzős diákjai május 5-én ballagtak, és bízunk abban, hogy sikerrel teljesítettek az írásbeli vizsgákon.

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

A gimnázium és a technikum végzős osztályai az utolsó csengőszó elhangzásakor elindultak az osztálytermekből, és végigballagtak a gimnázium folyosóin osztályfőnökeik, Vígh Viktor, Kovács Beáta, és Csuporné Horváth Mária vezetésével.

A feldíszített tornacsarnokban először a 12.A osztályból Haraszti Kincső, Horváth Csongor és Pipics Jázmin szavalatát hallgathatták meg az ünneplők, majd Schubert duettek következtek az iskola énekkarának előadásában, Pernecker Csilla vezényletével.

A maradó diákok nevében Majerhoffer Noémi 11.B osztályos tanuló emlékezett az együtt töltött évekre. A búcsúzó osztályok képviseletében Vocelka Virág és Balogh Ádám 12.B osztályos tanulók köszöntek el az iskolától, a tanároktól és a diáktársaktól.

A hagyományok szerint a gimnáziumi ballagáson adták át az iskola egykori igazgatójának, Medvegy Antalnak a nevét viselő díjat a legkiválóbb végzős diáknak. Az elismerést a Tinódi Gimnáziumért Alapítvány adományozza a nevelőtestület által kiválasztott tanulónak. A 2022/2023-as tanévben a Medvegy Antal díjat Vocelka Virág 12.B osztályos tanuló vehette át kiváló tanulmányi eredményéért, magas szintű nyelvtudásáért.

Némethné Rádl Krisztina, a Sárvári Tinódi Gimnázium igazgatója búcsúztatta el a végzősöket. - Én úgy látom, hogy közületek sokan felelősségteljesen, a jövőtök felé határozott elképzelésekkel indultok, az újra fogékony, nyitott, céltudatos ifjú emberek vagytok. Kívánom, hogy mindannyian megtaláljátok a boldogsághoz, a sikeres élethez vezető utat! – szólt az igazgatónő.

 

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

A Sárvári Tinódi Gimnázium és a Sárvári Turisztikai Technikum három végzős osztálya az intézmény tornacsarnokában tartott ünnepség után átballagott a Nádasdy-vár udvarára, ahol Kondora István polgármester köszöntötte a végzősöket. - Az út, amely előtt álltok, nehéz és rögös lesz, de tehetséggel és szorgalommal, a fiatalság lendületével megoldjátok az előttetek tornyosuló feladatokat – mondta a polgármester.

Ajándékul a ballagóknak elénekelték a „Legyetek Jók, ha tudtok” című dalt, majd Hevér Mihályné, a Sárvári Turisztikai Technikum igazgatójának ünnepi gondolatait hallgathatták meg a ballagók.  A televízióban a közelmúltban látható a Boldog Brenner János életéről szóló sorozat „Legyetek szeretettel” címére utalt beszédében az igazgatónő.  - A legfontosabb: Legyetek tisztelettel, és szeretettel embertársaitok iránt, figyelemmel, segítőkészséggel forduljatok egymás felé. Az ember társaslény, közösségben érzi jól magát igazán – mondta Hevér Mihályné.

A technikumi 12.C osztály tagjainak szavazata alapján a közösségért végzett munkája elismeréseként emlékplakettet vehetett át Magyar Blanka Ilona.

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

Az ünnepelt osztályok a zászló után haladva a Tinódi Emlékműhöz vonultak, hogy még egyszer utoljára tisztelegjenek az iskola névadójának emléke előtt is. 

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

A Barabás György Műszaki Szakképző Iskolában május 5-én délután került sor a ballagási ünnepségre.  Az intézményben 5 osztály 71 tanulója ballagott el, így automatikai technikusok, informatikai rendszer üzemeltetők, villanyszerelők és kereskedelmi értékesítők. A hagyományokhoz hűen a Várparkban került sor az ünnepségre.

Talabér Csaba, a Barabás iskola igazgatója ünnepi beszédében arról szólt, hogy a szülők gondoskodása, szeretete végig kísérte a diákokat a megkezdett úton. - Tanáraitok rengeteg energiát, tudást, empátiát fektettek a közös munkába. A duális képzők óriási szakértelemmel, 21. századi munkakörülményekkel járultak hozzá, hogy sikeresek lehessetek, és ne feledkezzetek meg a barátaitokról sem, akikre mindig számíthattatok! – szólt Talabér Csaba igazgató.

Majd Sárvár város nevében Dr. Máhr Tivadar alpolgármester köszöntötte a ballagó diákokat, aki sikeres vizsgákat kívánt minden végzősnek. – Versenyképes tudást kaptatok az iskolában, használjátok jól a munkátok során – mondta az alpolgármester.

A jutalomkönyvek átadása előtt egy kiemelkedően sikeres diákot, Pécz Patrikot köszöntötték és jutalmazták. Patrik, a 13. AB osztály automatikai technikus tanulója a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen kimagasló eredményt ért el, országosharmadik helyezett lett. A tanuló duális képzőhelye a Schaeffler Savaria Kft, iskolai felkészítője pedig Mészáros Péter tanár úr volt.

További híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2023

Lomtalanítási tájékoztató 2023

2023.09.19

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. az idei évben is biztosítja a lakossági ügyfelei részére a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását. Sárvár település közigazgatási területén az éves lomtalanítás három körzetben, három időpontban kerül megszervezésre.

Tovább...
Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

2023.09.18

Szeptember 21-én, csütörtökön ismét állásbörzét szervez Sárváron a Változó Világért Alapítvány. Helybe jönnek a munkáltatók, akik munkavállalókat keresnek a környékben élők közül.

Tovább...
Az édesanyákat köszöntötték a sárvári Városházán

Az édesanyákat köszöntötték a Városházán

2023.09.18

A Sárvári Védőnői Szolgálat munkatársai az anyatejes világnap alkalmából rendeztek ünnepséget a Városházán. A gyermeküket anyatejjel tápláló édesanyákat köszöntik ezen a napon.

Tovább...
Változik a betegellátás rendje a 2-es számú felnőtt körzetben Sárváron

Változik a betegellátás rendje a 2-es számú felnőtt körzetben

2023.09.15

Szeptember 18-tól változik a betegellátás rendje a 2. számú felnőtt háziorvosi körzetben. A helyettesítő orvos Dr. Tóth Renáta belgyógyász és háziorvostan szakorvos lesz. A rendelési idő módosul, keddenként 14:30 és 18:00 között, valamint csütörtökönként 8:00 és 12:00 között várják a betegeket.

Tovább...
Egymás után sorjáztak a néptáncbemutatók a színpadon

A sárvári szüret a néphagyományok őrzője

2023.09.14

Szeptember 9-én szervezték meg a Sárvári Szüret programját a Nádasdy-vár hátsó udvarában. A szüret előestéjén már a Jurta zenekar táncháza hívogatta az érdeklődőket, szombat délután pedig egymás után sorjáztak a néptáncbemutatók a színpadon, ahol Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg a programot.

Tovább...
Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben

Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben

2023.09.08

A rábasömjéni közösségi ház a helyben született Takács Imre költő nevét vette fel idén, a költészet napján. Kondor János festőművész elkészítette a költő emléktábláját, amelynek avató ünnepségére augusztus 31-én Takács Imre születésnapján került sor a közösségi ház falánál.

Tovább...

Kiemelt híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2023

2023.09.19

Lomtalanítási tájékoztató 2023
Bővebben...

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

2023.09.18

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »