Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Aranyeső hullott a sárvári mazsorettekre

2023.06.20

Fantasztikus hangulatban indult el június első hétvégéjén a fesztiválszezon a XIII. Sárvári Országos Mazsorett Fesztivállal a Nádasdy-várban.

Színpadon a Kristály Csoport

A botforgatók showja a Posta téren kezdődött, ahol a fesztiválra érkezett csoportok és a Sárvári Koncertfúvószenekar fesztiválcsalogató műsort mutattak be. Innen vonultak be a Nádasdy-vár udvarára. Az idei évben a hét sárvári csoport - a Felnőtt, a Kristály, a Rózsaszínpárduc, a Napfény, a Holdfény, a Tündér és a Táncoló Talpak - mellett a csepregi, kiskőrösi, hajdúböszörményi és hevesi mazsorettcsoportok méretették meg magukat. Közreműködött a fesztiválon a Sárvári Koncertfúvószenekar és a Kanona Band. 

Nagyszámú közönség látogatott el a Nádasdy-várba

A fesztivált Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg, aki elmondta, hogy öröm a Nádasdy-vár udvarán fellépni. A történelmi falak több évszázados hagyatékát őrizzük, és töltjük meg újabb és újabb élményekkel, tartalommal minden fesztiválon – szólt az alpolgármester.

Három tagú szakmai zsűri értékelte a produkciókat

A megnyitót követően a megkezdődött a verseny. A fellépők négy korcsoportban show és pom-pon kategóriákban mutatták be tudásukat a három tagú szakmai zsűrinek és a nagyszámú közönségüknek.

Az idei évben tombolasorsolással színesítették a programot, a nyereményeket sárvári vállalkozások, cégek ajánlották fel.

A botok és pom-ponok mellett színes lufik is előkerültek

A XIII. Sárvári Országos Mazsorett Fesztiválon kimagasló eredményeket értek el a sárvári csoportok. Felnőtt korcsoportban a Kristály Csoport show és pom-pon kategóriában kiemelt arany, II. korcsoportban a Rózsaszínpárduc Csoport show és pom-pon kategóriában kiemelt arany, az I. korcsoportban a Holdfény Csoport kiemelt arany, az első fesztiválozó Napfény Csoport arany oklevelet kapott a szakmai zsűritől.  Mosoly díjat nyert a Rózsaszínpárduc és a Kristály Csoport. Tamburmajor díjat kapott Bánó Bianka és Bodorics Kitti. A legjobb koreográfia díját nyerte el Csikós Györgyné művészeti vezető, a Kristály Csoport számaiért.

Több sárvári csoport is fellépett a fesztiválon

-Köszönöm mindenkinek a részvételt. Hálás vagyok az együttes oktatói csapatának és szülői közösségének a sok munkáért, segítségért, a fesztivál előkészítéséért, lebonyolításáért – mondta Csikós Györgyné művészeti vezető.

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.07.20

A képviselők módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, kezdeményezték a sárvári gyermekorvosi alapellátási körzetek átalakítását, hozzájárultak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő új beruházásához.

Tovább...

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

2024.07.20

Pénteken este kezdetét vette a Sörexpressz és XXIV. Sávári Fúvószenei Várfesztivál a Nádasdy-vár Sárvárban. A Sárvári Koncertfúvószenekar rendezvényét Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg előbb a rendezvény színpadán, majd ingyenes sörcsapolással.

Tovább...

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!