Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át Kondora István

2024.03.21

A Magyar Köztársaság elnöke az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adományozta Kondora István, Sárvár polgármestere részére, amelyet Navracsics Tibor területfejlesztési minisztertől vehetett át március 12-én a Vigadóban.

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át Kondora István Navracsics Tibor minisztertől

A kitüntetéssel Kondora István elmúlt 30 évben önkormányzati képviselőként, városvezetőként Sárvár intézményi infrastruktúrájának fejlesztéséért, a közszolgáltatások – ezen belül különösen a humán közszolgáltatások – színvonalának fejlesztéséért végzett munkáját ismerték el.

„A város polgárainak boldogulása iránt érzett felelősséggel több évtizede fáradhatatlanul dolgozik azért, hogy az itt élő emberek számára szerethető, élhető várost teremtsen” – olvasható a méltatásban.

Kondora István közösségi oldalán mondott köszönetet a kitüntetésért: „Ez csak együtt sikerülhetett! Az elismerés mindannyiunk közös munkáját dicséri! Köszönöm, hogy segítettek és támogattak az elmúlt három évtizedben! Lendülettel és tapasztalattal folytatjuk! Köszönöm az elismerést!”- írta a polgármester.

Kondora István a díjátadón fiaival, Szilárddal és Bálinttal

Rövid életrajz:

Kondora István 1977. augusztus 16-tól a Kossuth Lajos Művelődési Központ népművelőjeként kezdte szakmai tevékenységét, majd 1988. augusztus 1-től 2002. november 5-ig igazgatóként irányította a Művelődési Központ szakmai működését. A kistérség sokszínű kulturális, turisztikai életének továbbfejlesztése, a több mint három évtizeden át minden évben megtartott sárvári Nemzetközi Folklórfesztivál szervezésében kifejtett elévülhetetlen érdemei elismeréseként 2013-ban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

Az önkormányzat képviselő-testületének munkájába az 1994-es önkormányzati választásokat követően kapcsolódott be egyéni választókerületi képviselőként. Az Oktatási, Művelődési és Sportbizottság tagjaként, majd elnökeként kamatoztatta szakmai tudását.

2002-2010 között, két önkormányzati cikluson keresztül az önkormányzat főállású alpolgármestere, egyben a humán szakterület felelőse. Elkötelezetten és fáradhatatlanul dolgozott a humán közszolgáltatásokat nyújtó intézmények működési feltételeinek javításáért.

2010 óta Sárvár város polgármestere. Polgármesterként folytatta az intézményi infrastruktúra fejlesztését. A sikeres pályázatoknak köszönhetően az elmúlt 10 esztendőben a város valamennyi intézményének részleges vagy teljes felújítása megtörtént. Városvezetőként nagyon sokat tett azért, hogy kiváló együttműködést, jó munkakapcsolatot alakítson ki az új fenntartó szervekkel, így a katasztrófavédelemmel, a járási hivatallal, a tankerületi központtal, a szakképzési centrummal és azok vezetőivel annak érdekében, hogy a városban működő, a város és vonzáskörzete lakossága által igénybe vett szolgáltatások színvonala, hozzáférhetősége javuljon.

Első polgármesteri ciklusa során fontos mérföldkövet jelentett a város idegenforgalmának fejlesztésében a Gyógy- és Wellnessfürdő családi fürdőszárnyának és uszodájának átadása, majd ez követően a gyógyhely minősítés megszerzése 2012-ben, amelyet hosszú és összetett előkészítő munka előzött meg.

Városépítő, - szépítő tevékenységének eddigi leglátványosabb megnyilvánulása a Posta tér és a Hild park kialakítása. A különleges szökőkutak, tér-bútorok, színpompás virágágyások a város új büszkeségévé és közösségi terévé varázsolták e korábban évtizedekig elhanyagolt belvárosi területeket.

 

További híreink

Közel két milliárdos high-tech fejlesztést adtak át a Ságában

2024.05.23

Csaknem kétmilliárd forint értékben adtak át új, robotizált gépeket a Sága Foods Zrt. sárvári üzemében. A beruházás a Nemzetgazdasági Minisztérium Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Programjának köszönhetően valósulhatott meg. Ez a fejlesztés előszobája annak a nagyberuházásnak, amelynek keretében megépül városunkban az új Sága-üzem.

Tovább...

Tovább javul a Kertváros csapadékvíz-elvezetése

2024.05.22

A Kertváros csapadékvíz-elvezetésének javítása is része az „Élhető Sárvár” elnevezésű projektnek, amelyben több fontos beruházás valósulhatott meg az elmúlt időszakban Sárváron. A Kertváros esetében a lakosságot is bekapcsolták a projektbe, és egy szemléletformáló akció keretében esővízgyűjtő hordókat kaphattak a beruházással érintett utcák lakói.

Tovább...

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...

Érkeznek az új játékok a sárvári játszóterekre

2024.05.20

Folytatódott a játszóterek felújítása a tavaszi városi nagytakarítási és felújítási munkálatok keretében, érkeznek az új játszóeszközök.

Tovább...

Véget ért a jelöltállítás időszaka a választásra

2024.05.07

Véget ért a jelöltállítás időszaka az önkormányzati választásra május 6-án 16 órakor. Ekkor ült össze a helyi választási bizottság dr. Komáromi László elnökletével.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!