Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Fesztiválok

Nemzetközi Folklórnapok

A város egyik legerősebb hagyománya a Nemzetközi Folklórnapok, amely nagyszabású fesztiválnyitóval veszi kezdetét. Nemcsak Európából, hanem más földrészekről is érkeznek néptáncosok, hogy bemutatkozzanak Magyarország egyik legrégibb fesztiválján.

Sárvári Nemzetközi Folklórnapok

Közel négy évtizede minden augusztusban a világ több országából érkeznek hozzánk néptánc csoportok, hogy bemutatkozzanak a sárváriaknak és vendégeiknek. A fesztivál ideje alatt az együttesek nemcsak Vas megyében lépnek fel, hanem bemutatkoznak Győr-Moson-Sopron, illetve Zala megyében is.

A sárvári folklórnapok megnyitóján azonban nemcsak táncosok lépnek színpadra, hanem népzenét játszó zenekarok, műsorukat népzenei hagyományra építő zenei együttesek. A Nádasdy Kulturális Központ szervezésében megvalósuló fesztiválon miközben nézzük a táncokat, hallgatjuk a zenét a Posta téren, az ide kitelepült kézműves vásáron tehetünk egy sétát válogatva a portékák között, illetve finom ételeket és italokat is fogyaszthatunk. A fesztivál keretein belül kerül sor az augusztus 20-i városi ünnepségre is, amelybe a különböző nemzetek képviselői is bekapcsolódnak.

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Értesüljön elsőként városunk híreiről!