Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Fesztiválok

Nádasdy Történelmi Fesztivál

Sárvár egyedülálló, történelmi korokat idéző rendezvénye egy hétvége erejéig a török kori mezőváros lakóinak, vitézeinek életét varázsolja a Nádasdy-várba, és az azt körülvevő várparkba.

Nádasdy Történelmi Fesztivál

2009-ben került első alkalommal megrendezésre a Nádasdy Történelmi Fesztivál a Nádasdy Hagyományőrző Egyesület szervezésében.

A Báthory Lakomát a vár 1-es bástyájában a fesztivál bevezető rendezvényeként szervezik meg évről – évre. A fesztivál hétvégéjén a vár falai közt kézművesek, mutatványosok, lepény- és pecsenyesütők, kobzosok, komédiások ütnek tanyát, végvári vitézek, hajdúk állítják fel táborukat, a várparkba pedig megérkezik az oszmán haderő. A várpark, a várhíd és maga a vár is ostromlott területté válik, oszmán portyák, vásárütések és gyermekrablások sürgetik Nádasdy seregeit a beavatkozásra. A várszínpadon csepűrágók és maskarások, bábosok és hastáncosok szórakoztatják a nagyérdeműt.

A fesztivál sikerén felbuzdulva az egyesület megalakította a Nádasdy Bandériumot is a 16-17. századi történelmi hagyományok ápolására.

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Értesüljön elsőként városunk híreiről!