Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Kétnapos jubileumi rockfesztivált szerveznek Sitkén

2023.03.28

Kettős jubileumra készül a Sitkei Rockfesztivált szervező Kápolnáért Kulturális és Sportegyesület. A vasi szervezet idén ünnepeli megalakulásának 35. évfordulóját, és immáron a 35. jótékonysági rockfesztivált rendezi meg a Kálvária-kápolnánál. A jubileumi programot sajtótájékoztató keretében ismertette az új elnökség.

A sitkei Kálvária-kápolnában tartottak sajtótájékoztatót
A sitkei Kálvária-kápolnában tartottak sajtótájékoztatót
Fotó: KKSE/Kiss György

A sitkei Kálvária-kápolnában jelentette be az egyesület megújult elnöksége, hogy kétnapos fesztivállal ünneplik a jubileumi évet. Színvonalas felhozatalt és számos újdonságot ígérnek a 35. Sitkei Rockfesztivál látogatóinak. Régi ismerősök, jubiláló együttesek, új arcok is érkeznek az országos hírű rockfesztiválra 2023. augusztus 25-26-án.

A sajtó képviselőit Kovács Ferenc, az egyesület elnöke köszöntötte. Felelevenítette az 1871-ben felszentelt kissitkei Kálvária-kápolna felújításának történetét, amely az 1980-as években kezdődött. Kiemelte Balázs Fecó szerepét, aki nélkül nem jöhetett volna létre a kápolna megmentése, a Sitkei Rockfesztivál.

Kovács Ferenc bejelentette, idén kétnapos lesz a sitkei fesztivál
Kovács Ferenc bejelentette, idén kétnapos lesz a sitkei fesztivál
Fotó: KKSE/Kiss György

- A megújult elnökség célja, hogy az elődök által lefektetett értékeket, hagyományokat tovább éltetve innovációkkal öregbítse Sitke, a kápolna, a rockfesztivál hírnevét – hangsúlyozta Pénzes László, az egyesület ügyvezető elnökhelyettese, aki öt pontban összegezte a 2023. évi újdonságokat.

Az egyesület számára nagy megtiszteltetés, hogy több neves támogató is csatlakozott céljaik megvalósításához. Felajánlotta támogatását a HELL Energy Kft, a CONOIL benzinkutak, a Linser Industrie Service Hungary Kft., a Sárvári COOP Kft., a Mazzag Fémforgácsoló Kft., a DRK Szombathely és a Geiger Craft Beer Kft. Pénzes László megköszönte a felsorolt vállalkozások felajánlásait, elmondta, hogy további támogatókat is szívesen várnak. A támogatókat vendégül látják a rendezvényen, egy Backstage sátrat hoznak létre a kápolnaudvarban.

A Sitkei Rockfesztivál történetében először online jegyelővételre is nyílik lehetőség. A fesztivál látogatói a Tixa.hu rendszeren keresztül vásárolhatják meg az Early bird (első 100-100 db jegy), illetve az elővételes jegyeket. Az elnökhelyettes kiemelte bár a költségek növekedtek, az egyesület próbálta alacsonyan tartani a jegyárakat, ezt részben a támogatók hozzájárulása tette lehetővé. Sitke továbbra is egy családbarát fesztivál, a 14 év alatti gyermekeknek ingyenes a belépés. A sajtótájékoztatót követően el is indult az online jegyértékesítés a 35. Sitkei Rockfesztiválra.

A szervezők a fesztiválozók biztonságára is nagy figyelmet fordítanak. Ennek részeként a teljes nézőtér megvilágítását tervezik, szabályozottan, a koncertélményt nem csökkentve. Így könnyebben és biztonságosabban tudnak a látogatók a domboldalon közlekedni a fellépések szünetében.

Pénzes László végezetül emlékeztetett, a Sitkei Rockfesztivál egy jótékonysági koncert, a bevételt elsősorban a kápolna felújítására, karbantartására fordítják a szervezők. Az egyesület célul tűzte ki, hogy következő lépésként a kétoldali ívelt lépcső felújítását valósítják meg, melyhez adományokat is fogadnak.

A megújult elnökség viszi tovább az örökséget
A megújult elnökség viszi tovább az örökséget
Fotó: KKSE/Kiss György

A kápolna felújítási munkálatairól Puklerné Kovács Erika okleveles építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök adott tájékoztatást.

Elmondta, hogy a közelmúltban elkészült Balázs Fecó emléktáblája, a színpad, valamint a színpadra vezető lépcső felújítása. Az egyesület pótolta elődei nagy adósságát és elkészült a térburkolat, amely a kápolna használhatóságát jelentős mértékben emeli, ráadásul akadálymentes. A csapadékvíz elvezetés is megújult a felső szinten.

- Jelenleg a legsürgetőbb feladat a kápolnához vezető kétoldalt lévő kissé megtört lépcső felújítása. Ezzel a felújítással a kápolna eredeti pompájában fog mutatni – hangsúlyozta.

A 35. Sitkei Rockfesztivál programja
A 35. Sitkei Rockfesztivál programja
Fotó: KKSE

A 35. jubileumi rockfesztivál programtervét Sebesi Sándor elnökségi tag ismertette.

- Vannak régi, régi-új, és elsősorban az amatőr zenekarok között teljesen új fellépők, amit a jövőben is fontosnak tartunk, hiszen szükség van a fiatal rockbandákra – fogalmazott.

A pénteki napon fellép a Susie & the Pills, a Leander Kills, az Ossian, és a Totális Metál – Pokolgép Évek.

Szombaton a Hamuzákis, az Echonald, a Red Rockets, a Tűzkerék XT, a Mobilmánia Vikidál Gyulával, a Lord, a Beatrice és a Zorall koncertezik Sitkén.

Sebesi Sándor ismertette a jubileumi programot
Sebesi Sándor ismertette a jubileumi programot
Fotó: KKSE/Kiss György

Az eseménnyel kapcsolatos bővebb információk elérhetőek a fesztivál megújult honlapján: www.sitkeirockfesztival.hu

További híreink

Áramszünet lesz a Kinizsi utcai rendelőkben

2024.05.29

Ezúton értesítjük Tisztelt Betegeinket, hogy 2024. június 4-én kedden 8-16 óráig a Sárvár, Kinizsi utca 13. szám alatti háziorvosi rendelőket is érinti az utcában meghirdetett áramszünet.

Tovább...

Közlekedési és hasznos információk - Korda György és Balázs Klári koncert

2024.05.29

A sárvári nyárköszöntő rendezvény 2024. május 31-én 19:30-kor Thomax koncertjével kezdődik a Posta téren. 21 órakor lép fel Korda György és Balázs Klári, 22 - 24 óráig Pixa zenél.
A rendezvény helyszínén büfé, mobil wc-k üzemelnek a rendezvény ideje alatt. A rendezvényre a belépés ingyenes!

Tovább...

Közel két milliárdos high-tech fejlesztést adtak át a Ságában

2024.05.23

Csaknem kétmilliárd forint értékben adtak át új, robotizált gépeket a Sága Foods Zrt. sárvári üzemében. A beruházás a Nemzetgazdasági Minisztérium Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Programjának köszönhetően valósulhatott meg. Ez a fejlesztés előszobája annak a nagyberuházásnak, amelynek keretében megépül városunkban az új Sága-üzem.

Tovább...

Tovább javul a Kertváros csapadékvíz-elvezetése

2024.05.22

A Kertváros csapadékvíz-elvezetésének javítása is része az „Élhető Sárvár” elnevezésű projektnek, amelyben több fontos beruházás valósulhatott meg az elmúlt időszakban Sárváron. A Kertváros esetében a lakosságot is bekapcsolták a projektbe, és egy szemléletformáló akció keretében esővízgyűjtő hordókat kaphattak a beruházással érintett utcák lakói.

Tovább...

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!