Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Az érdeklődők megtöltötték a Nádasdy-várat
Az érdeklődők megtöltötték a Nádasdy-várat

A nagyszámú érdeklődő közönséget Takács Zoltán Bálint intézményvezető, történész köszöntötte a vár aulájában, majd Tevan Judit bemutatta a Tevan családhoz kapcsolódó tárlatot az aulában. Takács Zoltán Bálint vezetésével a Nádasdy-vár építési periódusait, tulajdonosait és Sárvárra gyakorolt hatásukat ismerhették meg a résztvevők a kétórás várbejárás alatt. A bejárás végén a kettes bástya mellett kialakított rózsakert megnyitására került sor, mely közösségi felajánlásból és önkormányzati támogatásból valósult meg.

- A rózsakert visszatekint a bajorok időszakára, Mária Terézia Dorottya létesített Sárváron rózsakertet, melyről, sajnos, nem tudjuk pontosan, hogy hol volt, de a visszaemlékezések, és a korabeli levelek alapján bizonyítható a kert megléte – mondta Takács Zoltán Bálint.

Kondora István és Takács Zoltán Bálint az Emlékhelyek Napján
Kondora István és Takács Zoltán Bálint az Emlékhelyek Napján

Az átadón Kondora István polgármester kiemelte, hogy fontosak az ehhez hasonló kisebb volumenű beruházások is, ezek által újabb közösségi terek alakulnak ki a Nádasdy-várban, amely a sárvári kultúra központja, a sárvári családok találkozóhelye.

A délután zárásaként Bujtás Ervin zenéje mellett a résztvevők birtokba vették a Nádasdy-vár új funkcióval ellátott terét.

További híreink

Már június 23-án, vasárnap lesz szúnyoggyérítés Sárváron!

2024.06.21

Sárvár Város Önkormányzata a hozzá érkezett lakossági jelzések alapján nem vár a katasztrófavédelem által szervezett szúnyoggyérítés idejéig, hanem saját forrásból finanszírozva megrendelte a földi, kémiai gyérítést.

Tovább...

Átadták a megbízóleveleket a megválasztott önkormányzati képviselőknek

2024.06.21

Június 20-án délután átadta a megbízóleveleket a június 9-én megválasztott önkormányzati képviselőknek dr. Komáromi László, a Helyi Választási Bizottság elnöke, dr. Szijártó Valéria, a Helyi Választási Iroda vezetője, Erdős Katalin, a Helyi Választási Iroda helyettes vezetője a Városházán.

Tovább...

Június 28-án szúnyoggyérítés lesz Sárváron

2024.06.20

2024. június 28-án szúnyoggyérítés lesz Sárvár város területén. A földi kémiai védekezés a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2024. június 29-30.

Tovább...

Három kompenzációs listás képviselő lesz Sárváron

2024.06.18

A Sárvári Helyi Választási Bizottság a június 9-i helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásával kapcsolatban megállapította a kompenzációs listás választás eredményét az egyéni választókerületi választás eredményéről kiállított jogerős jegyzőkönyvek alapján.

Tovább...

Lomtalanítási tájékoztató 2024

2024.06.12

Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy az idei évben is valamennyi - vegyes hulladékgyűjtésre kötelezett és bevont - lakossági ügyfele részére biztosítja a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását.

Tovább...

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!