Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Programok

Megemlékezés a Nemzeti Összetartozás Napján június 4-én

Hild park

2021. június 04. péntek
17:00

A Trianoni békeszerződés napjának évfordulóján Sárvár Város Önkormányzata és a Nádasdy Kulturális Központ megemlékezést tart a Hild Parkban, az Országzászló előtti téren. Ünnepi beszédet mond Dr. Máhr Tivadar alpolgármester.

Sárvári megemlékezés a Nemzeti Összetartozás Napján június 4-én

1920. június 4-én a versailles-i Nagy Trianon palotában íratták alá Magyarországgal az első világháborút lezáró szerződést. Az aláírt okmány máig meghatározza nemcsak a magyar, hanem a környező országok történelmét, politikáját, közgondolkodását. A Magyar Országgyűlés 2010-ben törvényben mondta ki, hogy június 4-ét a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánítja.

A törvényben az Országgyűlés hitet tett amellett, hogy a békediktátum által felvetett kérdések csak demokratikus úton, az országok és közösségeik, illetve az egyének szuverenitásának tiszteletben tartása mellett oldhatók meg. Az Országgyűlés ugyanakkor kinyilvánította, hogy a magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek függetlenül attól, mely állam fennhatósága alatt él.

Sárvár Város Önkormányzata egy évtizedre visszatekintő hagyománynak megfelelve a Nemzeti Összetartozás Napján megemlékezést tart, melyre várja a polgárokat 2021. június 4-én 17 órára a Hild parkban a sárvári Országzászlóhoz.

Ünnepi beszédet mond Dr. Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere.

Közreműködik a Sárvári Néptánckör Egyesület, művészeti vezető: Hámori Balázs, illetve Ódor Viktória és Takács-Reichardt Gabriella, a Nádasdy Kulturális Központ munkatársai.

Az Országzászlónál őrt állnak a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület, illetve a Nádasdy Ferenc Bandérium tagjai.

Szentivánéji programok Sárváron

Szentivánéji programok Sárváron
Bővebben...

Sárvári Sörexpressz és XXI. Fúvószenei Várfesztivál

Sárvári Sörexpressz és XXI. Fúvószenei Várfesztivál
Bővebben...

Kiemelt híreink

Tájékoztató a kibővült fűtéstámogatásról

2022.09.23

Tájékoztató a kibővült fűtéstámogatásról
Bővebben...

Lakossági barnakőszén felmérés indult

2022.09.22

Lakossági barnakőszén felmérés indult Sárváron
Bővebben...
Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »