Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

A születést ünnepelték két napon át Sárváron

2021.06.14

A Születés Ünnepe rendezvénysorozat keretében ismét elültették a Születés fáját az arborétumban. A Sárvári Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya az idén két faültetést is szervezett, miután tavaly - a világjárvány miatt - elmaradt a 2019-ben született gyermekek ünnepsége.

A születést ünnepelték két napon át Sárváron

A 2019-ben született gyermekek számára június 7-én, hétfőn, a 2020-ban születettek számára június 11-én, pénteken tartották a faültetést. A családokat Kondora István polgármester és Dr. Wächter Walter megyei tisztifőorvos köszöntötte.

A polgármester kiemelte, az önkormányzat minden korosztályra figyel. A sárvári intézmények szép állapotban vannak, és hamarosan a bölcsőde bővítése is befejeződik, ahol minden gyermek számára lesz hely.

A születést ünnepelték két napon át Sárváron

 - Különleges volt számomra a mai születés fája ünnep, hiszen Bíborka unokámat tarthattam a karomon. Alig egy évvel ezelőtt örömmel számoltam be Bíborka születéséről, most pedig a kicsi almácskáját akaszthattuk fel a születés fájára nővérével, Szofival – nyilatkozta a pénteki ünnepség után Kondora István.

A születést ünnepelték két napon át Sárváron

A 2019-ben született gyermekek számára egy szeldeltlevelű bükk került elültetésre az apukák közreműködésével. A fára 114 gyermek: 65 fiú és 49 lány neve került fel.

- Az ünnepség nekem nagyon tetszett, én már nagyon régóta vártam – mondta Nagy-Takács Ágnes, aki első gyermekével, Boldizsárral vett részt a faültetésen. – Mi már nagyon régóta készültünk, hogy őt befogadjuk a családba, ő az első, és minden szerelem az övé – mondta a boldog édesanya.

A születést ünnepelték két napon át Sárváron

A 2020-ban született gyermekek fája a madárberkenye lett, erre 119 gyermek: 55 lány és 54 fiú alma, illetve körte alakú szimbóluma került fel. Két ikerpár is részt vett a rendezvényen, Németh Zsuzsanna két gyermekével, Bercel Mórral és Bertold Örssel érkezett az ünnepségre.

- Csodálatos dolog, meglepetésként ért minket, van velük dolog bőven, de leírhatatlan az öröm – mondta az ikres anyuka.

A születést ünnepelték két napon át Sárváron

Azok a családok, akik nem tudtak részt venni az idei faültetéseken, az arborétum portáján még egy hónapig átvehetik a gyermekük nevével ellátott jelképeket, és felakaszthatják a Születés fájára.

További híreink

Újabb autóbuszokat adtak át Sárváron

Újabb autóbuszokat adtak át Sárváron

2021.07.24

Tovább fiatalodik Vas megye járműállománya, ezúttal 13 darab Credo Econell 12, szóló típusú autóbusz kezdi meg szolgálatát, amelyeket a Sárvár Aréna előtt mutattak be. Az új járművek beszerzésére a Volán Buszpark Kft. írt ki közbeszerzési eljárást. A kiemelkedő nagyságrendű fejlesztés keretében három autóbuszgyártó szállítja a több mint 500 környezetkímélő, dízelüzemű járművet 2022 elejéig.

Tovább...
VISSZATÉRT A FESZTIVÁLHANGULAT a Nádasdy-várba

VISSZATÉRT A FESZTIVÁLHANGULAT a Nádasdy-várba

2021.07.20

Július első hétvégéjén a Sárvári Sörexpressz és a XXI. Fúvószenei Várfesztivál sokszínű programjaival nyílt meg a júliusi programkavalkád a Nádasdy -várban. A fúvószene mellett ismert könnyűzenei előadók szórakoztatták a közönséget.

Tovább...
Kitüntetést kapott a helyi polgárőr elnök

Kitüntetést kapott a helyi polgárőr elnök

2021.07.20

Nyolc hónap után újra megtarthatta küldöttgyűlését az Országos Polgárőr Szövetség. A rendezvényen elismerésben részesült Sárvár Város Polgárőr Egyesületének elnöke.

Tovább...
Semmelweis-napi kitüntetések Sárváron

Semmelweis-napi kitüntetések Sárváron

2021.07.09

Sárvár Város Önkormányzata 2021. évi Semmelweis – napi ünnepségét július 6-án tartották a városházán. A megjelenteket elsőként Dr. Niklai Erzsébet, a sárvári Szent László Kórház főigazgatója köszöntötte, majd Kondora István polgármester méltatta az egészségügyi dolgozók koronavírus-járvány idején tanúsított helytállását.

Tovább...
Átadták a futókört a sárvári Csónakázó-tónál

Átadták a futókört a Csónakázó-tónál

2021.07.08

Ünnepélyes keretek között adták át a Csónakázó – tó körül elkészült rekortán borítású 1022 méter hosszú futókört és az új kerékpárutat. Az Országos Futópálya-építési Program keretében nyert 45 millió forintos támogatást a sárvári önkormányzat a Miniszterelnöki Kabinetiroda Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztossága jóvoltából.

Tovább...
Újra ülésezett a sárvári képviselő-testület

Újra ülésezett a sárvári képviselő-testület

2021.06.29

Hosszú idő után végre újra ülésezhetett június 24-én a sárvári képviselő-testület, ugyanis a kormány rendelete értelmében június közepétől megszűnt a polgármestereknek a veszélyhelyzetben a törvény által biztosított teljhatalma.

Tovább...

Kiemelt híreink

Július 31-ig lehet nevezni a virágosítási versenyre!

2021.05.31

Virágosítsunk együtt Sárváron!
Bővebben...

Tájékoztató a hulladékszállítás rendjéről

2021.01.07

Tájékoztató a hulladékszállítás változásairól Sárváron
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »