Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Nagycsoportos óvodások gyakorolták a biztonságos közlekedést

2023.05.22

A „Biztonságosan az iskolába” rendezvénysorozat keretében a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet – az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával – nagycsoportos óvodások számára szervez országos közlekedésbiztonsági programot. A rendezvénysorozat második állomása a Sárvári Tinódi Gimnázium tornacsarnoka volt.

A gimnázium tornacsarnokában kialakított KRESZ-parkban kerékpároztak az ovisok

A sárvári nagycsoportos gyerekek közlekedésbiztonsági ügyességi feladatokban vehettek részt, amit közlekedésbiztonsági ajándékcsomagok kiosztása követett. A sajtó képviselőit Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára, Dr. Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere valamint Berta Tamás, a KTI közlekedésbiztonsági igazgatóhelyettese köszöntötte.

A KTI adatai szerint, országos átlagban, évente mintegy 600, hét év alatti gyermeket ér valamilyen közlekedési baleset, ezért a biztonságos közlekedésre nevelést már az óvodában kell kezdeni. Ez a program is ebben segít, hiszen a gyermekek játékos formában tanulhatják meg a közlekedés alapvető biztonsági szabályait, ismerkedhetnek a táblákkal, a járművekkel.

A tízezer darab közlekedésbiztonsági csomag átadása 10 várost érintő roadshow keretében valósul meg május 16. és június 15. között Budapest XII. kerületében, Sárváron, Debrecenben, Békéscsabán, Pécsett, Szolnokon, Makón, Kaposváron, Kecskeméten és Szekszárdon. A Nemzeti Óvodai Alapprogramban megfogalmazottak szerint a gyermekeknek az óvoda végére ismerniük és a gyakorlatban alkalmazniuk kell a gyalogos közlekedés alapvető szabályait. Az egységcsomag ezt a célkitűzést hivatott támogatni, hogy az iskolába készülő gyermekek tudása elméletben és a gyakorlatban is elmélyüljön.

Dr. Máhr Tivadar, Berta Tamás és Ágh Péter közlekedésbiztonsági eszközökkel
Dr. Máhr Tivadar, Berta Tamás és Ágh Péter közlekedésbiztonsági eszközökkel

A nagycsoportos óvodások számára szervezett sárvári közlekedésbiztonsági program után Ágh Péter államtitkár bizakodásának adott hangot. - Abban bízunk, hogy sikerül hatékonyan átadni a felnövekvő nemzedéknek a közlekedésbiztonsági tudásanyagot, az a csomag pedig, amelyet a nagycsoportosok hazavisznek, a szülők számára is figyelmeztetés lehet, hogy használják a védőeszközöket, és megfelelő viselkedésmintára ösztönözzék a gyermekeket – szólt Ágh Péter.

-  Örülök, hogy Sárvár is helyszínt adhatott a programnak, mert nagyon sokat tettünk azért, hogy a közlekedésbiztonság fejlődjön a városban. Gondoljunk a megújult KRESZ - parkra, a kerékpárutakra, amelyek bővítették és biztonságosabbá tették a kerékpáros közlekedési lehetőségeket a városban és környékén - vette át a szót Dr. Máhr Tivadar alpolgármester.

Kerékpárral és rollerrel gyakoroltak a sárvári óvodások

- Ott vagyunk, ahol a közlekedésbiztonság kezdődik, az óvodások között, akik az évek alatt megtanulnak közlekedni, és az evolúciós folyamaton lassan végighaladva előbb-utóbb gépjárművezetőkké válnak – tette hozzá Berta Tamás, a KTI közlekedésbiztonsági igazgatóhelyettese.

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.03.22

A sárvári képviselő-testület megtartotta márciusi soron következő ülését a Városháza nagytermében.

Tovább...

Eredicsné Mayer Éva és Pernecker Csilla megyei kitüntetésben részesült

2024.03.21

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából a Vas Vármegyei Közgyűlés március 14-én tartott ünnepi ülést a vasegerszegi művelődési házban. A megemlékezés keretében Vas Vármegye Szolgálatáért „Oktatási Tagozata” elismerésben részesült Eredicsné Mayer Éva, a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola tanára és Pernecker Csilla, a Sárvári Tinódi Gimnázium tanára.

Tovább...

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át Kondora István

2024.03.21

A Magyar Köztársaság elnöke az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adományozta Kondora István, Sárvár polgármestere részére, amelyet Navracsics Tibor területfejlesztési minisztertől vehetett át március 12-én a Vigadóban.

Tovább...

Több százan ünnepelték együtt Sárváron a márciusi ifjakat

2024.03.21

„Március tizenötödike jelkép, mely magába sűríti a megelőző évtizedek fokozatosan kibontakozó reformmozgalmát, de egyben jelképezi a forradalom kitörése után alig fél évvel kezdődő szabadságharcot is.” – mondta az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulójára emlékező beszédében Dr. Máhr Tivadar alpolgármester a Nádasdy-vár udvarán.

Tovább...

Március 20-tól lehet égetni a kerti hulladékot

2024.03.12

Sárvár Város Önkormányzata közzétette a kerti hulladék égetésére vonatkozó tájékoztatóját. Március 20-tól április 30-ig lehet az avart és a kerti hulladékot égetni Sárváron az önkormányzat környezetvédelemről szóló rendelete értelmében.

Tovább...

Felavatták a felújított Berzsenyi utcát

2024.03.09

Március 2-án délelőtt ünnepélyesen átadták a felújított Berzsenyi utcát az ott élőknek és a város minden lakójának. Több mint 10 éve tervben volt már a Berzsenyi utca felújítása, az elmúlt évben megnyíló pályázati lehetőséggel egy régi álom válhatott valóra.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!