Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Megújul a Sárvárra bevezető út 600 méteres szakasza - FRISSÍTVE

2023.10.07

1650 tonna aszfalt kerül a Sárvárra bevezető 10 méter széles útra! – hangzott el azon a sajtótájékoztató, amelyet Kondora István polgármester Ágh Péter országgyűlési képviselővel és Böröcz Miklóssal, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei igazgatójával tartott szeptember 28-án.

Megújul a Sárvárra bevezető út 600 méteres szakasza

Nagyfelületű karbantartás kezdődött a Sárvárra bevezető út sótonyi kereszteződés és Tesco-körforgalom közötti 600 méteres szakaszán. Jelenleg az útpadka nyesése zajlik. Október 5-től először 5 cm vastagon lemarják az utat, majd a következő héten október 9-től indul aszfaltozás, két rétegben 12 cm aszfaltburkolat kerül az útra. Két műtárgy, két híd is van itt, ezeken a dilatációit is cserélik. Teljes útzár mellett zajlik majd a munka október 5-13-ig, a híddilatációk cseréje később kerül elvégzésre, de azok csak félpályás zárás mellett.

Kondora István polgármester Ágh Péter országgyűlési képviselővel és Böröcz Miklós igazgatóval tartott sajtótájékoztatót

A háború és az elhibázott szankciós politika nagy kihívások elé állított bennünket. De az Építési és Közlekedési Minisztérium valamint a Magyar Közút mindig keresi a forrásokat, és most lehetőség nyílik a Sárvárra bevezető út felújítására – mondta el Ágh Péter.

Teljes útzár mellett zajlik a Sárvárra bevezető út felújítása

Teljes útzár melett zajlanak a munkálatok

Elkezdődött a Sárvárra bevezető út felújítása, a munkálatok teljes útzár mellett zajlanak. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, saját kivitelezésben meleg aszfaltos burkolatmegerősítéssel megújul a Sárvár bekötőút 600 méteres szakasza.

A munkálatok október 5-én, csütörtökön 6:30-kor elkezdődtek és várhatóan október 12-e, csütörtök 18 óráig tartanak.

Megkezdődtek a munkálatok a Sárvárra bevezető úton

A munkavégzés során a sótonyi kereszteződéstől a Tesco-nál lévő körforgalomig az útszakaszt teljes szélességben lezárták. Kerülni Balaton – Celldömölk irányából a 84 – 88-as főutak felé lehetséges, Sárvár irányából a Fekete híd utcát jelölik ki terelőútként.

A felújítási munkák idején a térségben hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők. A Volánbusz és a megkülönböztető jelzést használó járművek mindkét irányból közlekedhetnek a munkaterületen.

További híreink

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...

Újabb szúnyoggyérítés lesz csütörtökön Sárváron

2024.07.03

A katasztrófavédelem múlt héten végzett földi, kémiai szúnyoggyérítést Sárváron. Ez csak csökkentette a vérszívók számát, de az elmúlt hetek csapadékos időjárása, a Rába áradása miatt a számuk továbbra is magas. Sárvár Város Önkormányzata a hozzá érkezett lakossági jelzések alapján úgy döntött, hogy a katasztrófavédelem által szervezett szúnyoggyérítés mellett saját forrásból is szervez irtást.

Tovább...

Bővül a térfigyelő kamerák száma

2024.06.30

Sárvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 27-én tartotta soron következő ülését a Városháza nagytermében. Bővül a térfigyelő kamerák száma, továbbra is támogatja a civil szervezeteket az önkormányzat.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!