Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Kétnapos jubileumi rockfesztivált szerveznek Sitkén

2023.03.28

Kettős jubileumra készül a Sitkei Rockfesztivált szervező Kápolnáért Kulturális és Sportegyesület. A vasi szervezet idén ünnepeli megalakulásának 35. évfordulóját, és immáron a 35. jótékonysági rockfesztivált rendezi meg a Kálvária-kápolnánál. A jubileumi programot sajtótájékoztató keretében ismertette az új elnökség.

A sitkei Kálvária-kápolnában tartottak sajtótájékoztatót
A sitkei Kálvária-kápolnában tartottak sajtótájékoztatót
Fotó: KKSE/Kiss György

A sitkei Kálvária-kápolnában jelentette be az egyesület megújult elnöksége, hogy kétnapos fesztivállal ünneplik a jubileumi évet. Színvonalas felhozatalt és számos újdonságot ígérnek a 35. Sitkei Rockfesztivál látogatóinak. Régi ismerősök, jubiláló együttesek, új arcok is érkeznek az országos hírű rockfesztiválra 2023. augusztus 25-26-án.

A sajtó képviselőit Kovács Ferenc, az egyesület elnöke köszöntötte. Felelevenítette az 1871-ben felszentelt kissitkei Kálvária-kápolna felújításának történetét, amely az 1980-as években kezdődött. Kiemelte Balázs Fecó szerepét, aki nélkül nem jöhetett volna létre a kápolna megmentése, a Sitkei Rockfesztivál.

Kovács Ferenc bejelentette, idén kétnapos lesz a sitkei fesztivál
Kovács Ferenc bejelentette, idén kétnapos lesz a sitkei fesztivál
Fotó: KKSE/Kiss György

- A megújult elnökség célja, hogy az elődök által lefektetett értékeket, hagyományokat tovább éltetve innovációkkal öregbítse Sitke, a kápolna, a rockfesztivál hírnevét – hangsúlyozta Pénzes László, az egyesület ügyvezető elnökhelyettese, aki öt pontban összegezte a 2023. évi újdonságokat.

Az egyesület számára nagy megtiszteltetés, hogy több neves támogató is csatlakozott céljaik megvalósításához. Felajánlotta támogatását a HELL Energy Kft, a CONOIL benzinkutak, a Linser Industrie Service Hungary Kft., a Sárvári COOP Kft., a Mazzag Fémforgácsoló Kft., a DRK Szombathely és a Geiger Craft Beer Kft. Pénzes László megköszönte a felsorolt vállalkozások felajánlásait, elmondta, hogy további támogatókat is szívesen várnak. A támogatókat vendégül látják a rendezvényen, egy Backstage sátrat hoznak létre a kápolnaudvarban.

A Sitkei Rockfesztivál történetében először online jegyelővételre is nyílik lehetőség. A fesztivál látogatói a Tixa.hu rendszeren keresztül vásárolhatják meg az Early bird (első 100-100 db jegy), illetve az elővételes jegyeket. Az elnökhelyettes kiemelte bár a költségek növekedtek, az egyesület próbálta alacsonyan tartani a jegyárakat, ezt részben a támogatók hozzájárulása tette lehetővé. Sitke továbbra is egy családbarát fesztivál, a 14 év alatti gyermekeknek ingyenes a belépés. A sajtótájékoztatót követően el is indult az online jegyértékesítés a 35. Sitkei Rockfesztiválra.

A szervezők a fesztiválozók biztonságára is nagy figyelmet fordítanak. Ennek részeként a teljes nézőtér megvilágítását tervezik, szabályozottan, a koncertélményt nem csökkentve. Így könnyebben és biztonságosabban tudnak a látogatók a domboldalon közlekedni a fellépések szünetében.

Pénzes László végezetül emlékeztetett, a Sitkei Rockfesztivál egy jótékonysági koncert, a bevételt elsősorban a kápolna felújítására, karbantartására fordítják a szervezők. Az egyesület célul tűzte ki, hogy következő lépésként a kétoldali ívelt lépcső felújítását valósítják meg, melyhez adományokat is fogadnak.

A megújult elnökség viszi tovább az örökséget
A megújult elnökség viszi tovább az örökséget
Fotó: KKSE/Kiss György

A kápolna felújítási munkálatairól Puklerné Kovács Erika okleveles építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök adott tájékoztatást.

Elmondta, hogy a közelmúltban elkészült Balázs Fecó emléktáblája, a színpad, valamint a színpadra vezető lépcső felújítása. Az egyesület pótolta elődei nagy adósságát és elkészült a térburkolat, amely a kápolna használhatóságát jelentős mértékben emeli, ráadásul akadálymentes. A csapadékvíz elvezetés is megújult a felső szinten.

- Jelenleg a legsürgetőbb feladat a kápolnához vezető kétoldalt lévő kissé megtört lépcső felújítása. Ezzel a felújítással a kápolna eredeti pompájában fog mutatni – hangsúlyozta.

A 35. Sitkei Rockfesztivál programja
A 35. Sitkei Rockfesztivál programja
Fotó: KKSE

A 35. jubileumi rockfesztivál programtervét Sebesi Sándor elnökségi tag ismertette.

- Vannak régi, régi-új, és elsősorban az amatőr zenekarok között teljesen új fellépők, amit a jövőben is fontosnak tartunk, hiszen szükség van a fiatal rockbandákra – fogalmazott.

A pénteki napon fellép a Susie & the Pills, a Leander Kills, az Ossian, és a Totális Metál – Pokolgép Évek.

Szombaton a Hamuzákis, az Echonald, a Red Rockets, a Tűzkerék XT, a Mobilmánia Vikidál Gyulával, a Lord, a Beatrice és a Zorall koncertezik Sitkén.

Sebesi Sándor ismertette a jubileumi programot
Sebesi Sándor ismertette a jubileumi programot
Fotó: KKSE/Kiss György

Az eseménnyel kapcsolatos bővebb információk elérhetőek a fesztivál megújult honlapján: www.sitkeirockfesztival.hu

További híreink

Felavatták a Szatmár utcai óvodát

2024.04.15

A Szatmár utcai óvoda ovisainak ünnepi műsorával avatták fel az intézmény megújult épületszárnyát április 11-én. A Sárvári Vármelléki Óvoda Szatmár utcai telephelye a Széchenyi Terv Plusz keretében újulhatott meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. Többek között új külső színezést kapott az épület, amely tornaszobával, egyéb új helyiségekkel is bővült.

Tovább...

Elindultak a tavaszi munkák a város területén

2024.04.08

A Városháza és a vasútállomás előtt, továbbá a Posta téren is elindultak már a tavaszi munkálatok, amelyek a következő hetekben folytatódnak, és a város több területét is érintik – olvasható a sárvári önkormányzat közösségi oldalán, a Sárvár Lendületbenen.

Tovább...

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

2024.04.05

Sárvár Város Önkormányzata egy sikeres pályázati program keretében felújította és kibővítette a Szatmár utcai óvoda épületét. Március 26-án a Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt zárórendezvényét. A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése című projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tovább...

Áldott húsvétot kívánunk!

2024.03.29

Minden kedves olvasónknak áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Tovább...

Együttműködést kötött a katasztrófavédelem és a Sárvárfürdő

2024.03.29

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a tűzoltók speciális gyakorlatokat végezzenek a Sárvárfürdőben, továbbá, hogy kitelepüléseket tartsanak, és preventív tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

Tovább...

Áprilisban kerülnek kiosztásra az ingyenes LED-izzók

2024.03.29

Megérkeztek az ingyenes lakossági LED-csere programban igényelt izzók. Több mint 460 sárvári háztartás regisztrált az energiatakarékos LED fényforrásokért, amelyek áprilistól lesznek átvehetőek a Sárvár Arénában.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!