Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Kétnapos jubileumi rockfesztivált szerveznek Sitkén

2023.03.28

Kettős jubileumra készül a Sitkei Rockfesztivált szervező Kápolnáért Kulturális és Sportegyesület. A vasi szervezet idén ünnepeli megalakulásának 35. évfordulóját, és immáron a 35. jótékonysági rockfesztivált rendezi meg a Kálvária-kápolnánál. A jubileumi programot sajtótájékoztató keretében ismertette az új elnökség.

A sitkei Kálvária-kápolnában tartottak sajtótájékoztatót
A sitkei Kálvária-kápolnában tartottak sajtótájékoztatót
Fotó: KKSE/Kiss György

A sitkei Kálvária-kápolnában jelentette be az egyesület megújult elnöksége, hogy kétnapos fesztivállal ünneplik a jubileumi évet. Színvonalas felhozatalt és számos újdonságot ígérnek a 35. Sitkei Rockfesztivál látogatóinak. Régi ismerősök, jubiláló együttesek, új arcok is érkeznek az országos hírű rockfesztiválra 2023. augusztus 25-26-án.

A sajtó képviselőit Kovács Ferenc, az egyesület elnöke köszöntötte. Felelevenítette az 1871-ben felszentelt kissitkei Kálvária-kápolna felújításának történetét, amely az 1980-as években kezdődött. Kiemelte Balázs Fecó szerepét, aki nélkül nem jöhetett volna létre a kápolna megmentése, a Sitkei Rockfesztivál.

Kovács Ferenc bejelentette, idén kétnapos lesz a sitkei fesztivál
Kovács Ferenc bejelentette, idén kétnapos lesz a sitkei fesztivál
Fotó: KKSE/Kiss György

- A megújult elnökség célja, hogy az elődök által lefektetett értékeket, hagyományokat tovább éltetve innovációkkal öregbítse Sitke, a kápolna, a rockfesztivál hírnevét – hangsúlyozta Pénzes László, az egyesület ügyvezető elnökhelyettese, aki öt pontban összegezte a 2023. évi újdonságokat.

Az egyesület számára nagy megtiszteltetés, hogy több neves támogató is csatlakozott céljaik megvalósításához. Felajánlotta támogatását a HELL Energy Kft, a CONOIL benzinkutak, a Linser Industrie Service Hungary Kft., a Sárvári COOP Kft., a Mazzag Fémforgácsoló Kft., a DRK Szombathely és a Geiger Craft Beer Kft. Pénzes László megköszönte a felsorolt vállalkozások felajánlásait, elmondta, hogy további támogatókat is szívesen várnak. A támogatókat vendégül látják a rendezvényen, egy Backstage sátrat hoznak létre a kápolnaudvarban.

A Sitkei Rockfesztivál történetében először online jegyelővételre is nyílik lehetőség. A fesztivál látogatói a Tixa.hu rendszeren keresztül vásárolhatják meg az Early bird (első 100-100 db jegy), illetve az elővételes jegyeket. Az elnökhelyettes kiemelte bár a költségek növekedtek, az egyesület próbálta alacsonyan tartani a jegyárakat, ezt részben a támogatók hozzájárulása tette lehetővé. Sitke továbbra is egy családbarát fesztivál, a 14 év alatti gyermekeknek ingyenes a belépés. A sajtótájékoztatót követően el is indult az online jegyértékesítés a 35. Sitkei Rockfesztiválra.

A szervezők a fesztiválozók biztonságára is nagy figyelmet fordítanak. Ennek részeként a teljes nézőtér megvilágítását tervezik, szabályozottan, a koncertélményt nem csökkentve. Így könnyebben és biztonságosabban tudnak a látogatók a domboldalon közlekedni a fellépések szünetében.

Pénzes László végezetül emlékeztetett, a Sitkei Rockfesztivál egy jótékonysági koncert, a bevételt elsősorban a kápolna felújítására, karbantartására fordítják a szervezők. Az egyesület célul tűzte ki, hogy következő lépésként a kétoldali ívelt lépcső felújítását valósítják meg, melyhez adományokat is fogadnak.

A megújult elnökség viszi tovább az örökséget
A megújult elnökség viszi tovább az örökséget
Fotó: KKSE/Kiss György

A kápolna felújítási munkálatairól Puklerné Kovács Erika okleveles építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök adott tájékoztatást.

Elmondta, hogy a közelmúltban elkészült Balázs Fecó emléktáblája, a színpad, valamint a színpadra vezető lépcső felújítása. Az egyesület pótolta elődei nagy adósságát és elkészült a térburkolat, amely a kápolna használhatóságát jelentős mértékben emeli, ráadásul akadálymentes. A csapadékvíz elvezetés is megújult a felső szinten.

- Jelenleg a legsürgetőbb feladat a kápolnához vezető kétoldalt lévő kissé megtört lépcső felújítása. Ezzel a felújítással a kápolna eredeti pompájában fog mutatni – hangsúlyozta.

A 35. Sitkei Rockfesztivál programja
A 35. Sitkei Rockfesztivál programja
Fotó: KKSE

A 35. jubileumi rockfesztivál programtervét Sebesi Sándor elnökségi tag ismertette.

- Vannak régi, régi-új, és elsősorban az amatőr zenekarok között teljesen új fellépők, amit a jövőben is fontosnak tartunk, hiszen szükség van a fiatal rockbandákra – fogalmazott.

A pénteki napon fellép a Susie & the Pills, a Leander Kills, az Ossian, és a Totális Metál – Pokolgép Évek.

Szombaton a Hamuzákis, az Echonald, a Red Rockets, a Tűzkerék XT, a Mobilmánia Vikidál Gyulával, a Lord, a Beatrice és a Zorall koncertezik Sitkén.

Sebesi Sándor ismertette a jubileumi programot
Sebesi Sándor ismertette a jubileumi programot
Fotó: KKSE/Kiss György

Az eseménnyel kapcsolatos bővebb információk elérhetőek a fesztivál megújult honlapján: www.sitkeirockfesztival.hu

További híreink

A város több pontján valósulnak meg pályázati forrásból fejlesztések

A város több pontján valósulnak meg pályázati forrásból fejlesztések

2023.05.23

Sárvár Város Önkormányzata a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatallal közösen nyújtott be pályázatot az „Élhető települések” című pályázati felhívásra. A komplex fejlesztési elképzelések megvalósítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 600 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a konzorcium.

Tovább...
Lezárult a tavaszi találkozók sora Sárváron

Lezárult a tavaszi találkozók sora

2023.05.22

Az 5. számú választókerületben folytatódott a lakossági fórumok sora. A házigazda Németh Róbert, a körzet önkormányzati képviselője volt, aki röviden ismertette az elmúlt időszak eredményeit.

Tovább...
Sárvári óvodások gyakorolták a biztonságos közlekedést

Nagycsoportos óvodások gyakorolták a biztonságos közlekedést

2023.05.22

A „Biztonságosan az iskolába” rendezvénysorozat keretében a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet – az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával – nagycsoportos óvodások számára szervez országos közlekedésbiztonsági programot. A rendezvénysorozat második állomása a Sárvári Tinódi Gimnázium tornacsarnoka volt.

Tovább...
Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

2023.05.22

A Sárvári Tinódi Gimnázium, a Sárvári Turisztikai Technikum és a Barabás György Műszaki Szakképző Iskola végzős diákjai május 5-én ballagtak, és bízunk abban, hogy sikerrel teljesítettek az írásbeli vizsgákon.

Tovább...
Sárvár is csatlakozott a Futókörök Napjához

Sárvár is csatlakozott a Futókörök Napjához

2023.05.13

Május 21-én megrendezésre kerül a „Futókörök Napja 2023” program, amelynek egyik helyszíne Sárvár. Az ország 25 különböző pontján lehet birtokba venni az Aktív Magyarországért felelős Államtitkárság támogatásával és a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával elkészült rekortán borítású futóköröket.

Tovább...
Lakossági fórum Sárváron a Petőfi utcában

Lakossági fórum

2023.05.13

Az elmúlt év munkájának értékelése, valamint a 2023. évi feladatok, elképzelések bemutatása céljából lakossági fórumot tartanak kedden a Petőfi utcában.

Tovább...

Kiemelt híreink

Millió lépés az iskoládért

2023.04.10

Millió lépés az iskoládért
Bővebben...

2023-as hulladéknaptárak Sárvár

2023.01.05

2023-as hulladéknaptárak Sárvár
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »