Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Idei utolsó ülésüket tartották a városatyák

Járda, uszodatámogatás, bringapark

2023.12.21

Megtartotta idei utolsó rendes ülését a sárvári képviselő-testület, ahol napirendre került az ipari parkhoz vezető járda építése, a kormánytól kapott uszodaüzemeltetési támogatás és egy bringapark pályázata is.

Kondora István az átmeneti gazdálkodásról szólt

Elfogadták a testületi ülésen az önkormányzat 2024. évi átmeneti gazdálkodásáról szóló rendeletet. Kondora István polgármester kiemelte, hogy erre a költségvetés elfogadásáig van szükség, nemcsak az önkormányzat, hanem az önkormányzat intézményeinek biztonságos évkezdéséhez is elengedhetetlen a rendelet.

A sárvári önkormányzat fejlesztési tervei között kiemelt fontosággal szerepel egy új gyalogjárda kiépítése az Ikervári utcának az AVIA üzemanyagtöltő állomástól a Flex útcsatlakozásáig tartó szakaszán – mondta el a napirenddel kapcsolatban a polgármester. Az ipari parkba érkező munkavállalók közül ugyanis sokan közlekednek gyalogosan ezen a részen. Határoztak az ülésen a járda építéséhez szükséges terület tartós bérbe vételéről. A járdaépítés engedélyes terveinek véglegesítése folyamatban van, a megvalósítására a költségvetési források függvényében kerülhet sor.  

Idei utolsó ülésüket tartották a városatyák a Városházán

Határoztak az ülésen a kormány által biztosított újabb uszoda-üzemeltetési támogatás Sárvári Gyógyfürdő Kft. részére történő átadásáról. Erről Szabó Zoltán alpolgármester adott tájékoztatást. - Első alkalommal 2022 novemberében nyújtott támogatást a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága az önkormányzat részére a közüzemi díjak drasztikus emelkedése hatásainak mérséklésére. A támogatás célja, hogy a fürdőben üzemelő uszoda működtetése folyamatosan biztosított legyen. Közel 7,4 millió forint támogatást kapott a város idén a negyedik negyedévre. A most megállapított összeggel együtt több mint 55,5 millió forint uszoda üzemeltetési támogatáshoz jutott az önkormányzat 2022 októbere óta – mondta Szabó Zoltán.

Elindulhat a kertvárosi szabadidőpark fejlesztése a Sárvár Aréna mögötti területen, várhatóan több pályázati forrás felhasználásával játszótér, ehhez kapcsolódó kiszolgáló épületek és pumpapálya is létesülhet- tájékoztatott Dr. Máhr Tivadar alpolgármester. A Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára, Révész Máriusz pályázatot hirdetett új bringaparkok kialakítására. Az Országos Bringapark Program keretében a sárvári önkormányzat 30 millió forintra, a tervezett költségek mintegy felére pályázik.

Németh Kornél és Fliegler Janka adott ünnepi műsort

Az ülés végén Kondora István polgármester áldott, békés karácsonyt és sikerekben, egészségben bővelkedő új évet kívánt a város polgárainak. Majd Németh Kornél, a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola tanára és Fliegler Janka, az intézmény növendéke Telemann, Eyc és Bach műveit adta elő furulyán.

További híreink

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...

Újabb szúnyoggyérítés lesz csütörtökön Sárváron

2024.07.03

A katasztrófavédelem múlt héten végzett földi, kémiai szúnyoggyérítést Sárváron. Ez csak csökkentette a vérszívók számát, de az elmúlt hetek csapadékos időjárása, a Rába áradása miatt a számuk továbbra is magas. Sárvár Város Önkormányzata a hozzá érkezett lakossági jelzések alapján úgy döntött, hogy a katasztrófavédelem által szervezett szúnyoggyérítés mellett saját forrásból is szervez irtást.

Tovább...

Bővül a térfigyelő kamerák száma

2024.06.30

Sárvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 27-én tartotta soron következő ülését a Városháza nagytermében. Bővül a térfigyelő kamerák száma, továbbra is támogatja a civil szervezeteket az önkormányzat.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!