Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Felavatták a felújított Berzsenyi utcát

2024.03.09

Március 2-án délelőtt ünnepélyesen átadták a felújított Berzsenyi utcát az ott élőknek és a város minden lakójának. Több mint 10 éve tervben volt már a Berzsenyi utca felújítása, az elmúlt évben megnyíló pályázati lehetőséggel egy régi álom válhatott valóra.

Az utca lakóival együtt avatták fel a felújított Berzsenyi utcát

Kondora István polgármester az avatóünnepségen elmondta, hogy az elmúlt 14 évben 19 kertvárosi utca újulhatott meg, de új burkolatot kapott a városon átmenő út, és hamarosan átadják a Várkerület utca felújított első szakaszát is, és idén 150 milliós út- és járdafelújítási program indul Sárváron.

Kondora István polgármester az avatóünnepségen

Dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében arról szólt, hogy a felújítás a vármegyei önkormányzattal konzorciumban tudott megvalósulni. – A TOP-Plusz pályázati program keretében nyert támogatást a város az utca felújítására, de a Berzsenyi utca a jelenlegi állás szerint mégis 100%-ban a magyar adófizetők pénzéből épült. Az Európai Unió ugyanis visszatartja a magyaroknak járó területfejlesztési forrásokat. A lényeg azonban az, hogy a fejlesztések itt vannak, ez az út is elkészülhetett, és gyarapítja a várost – mondta Kondora Bálint.

Ágh Péter országgyűlési képviselő is jelen volt az avatáson

Ágh Péter országgyűlési képviselő avatóbeszédében kiemelte, hogy ez a beruházás jól szimbolizálja, hogy ezekben a nehéz időkben is előbbre tudott jutni Sárvár. - A koronavírus és a háború ellenére sok eredményt értünk el Sárváron Kondora István polgármester úrral együtt, aki lendülettel és tapasztalattal végzi a munkáját. Ezt az összefogást a jövőben is meg kell őriznünk, hogy Sárvár fejlesztését folytatni tudjuk – húzta alá Ágh Péter.

Az ünnepélyes szalagátvágásra Ágh Péter, dr. Kondora Bálint, Dr. Máhr Tivadar alpolgármester és az utca lakóinak közreműködésével került sor.

A Berzsenyi utca számokban:

- 6 méter burkolatszélességű útpályát alakítottak ki 364 méter hosszan

- kétoldali süllyesztett szegélyes párhuzamos parkolósáv készült 48 db párhuzamos parkolóval

- 2 méter széles aszfaltburkolatú járdát építettek mindkettő oldalon

- felújították a járda és parkolók között a meglévő nyílt árkokat, a kapubejárókat

- a kapubejárók szélén kerti szegélyt alakítottak ki, 35 db japáncseresznyefát ültettek

- nettó 331 millió forintba került a kivitelezés

További híreink

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...

Újabb szúnyoggyérítés lesz csütörtökön Sárváron

2024.07.03

A katasztrófavédelem múlt héten végzett földi, kémiai szúnyoggyérítést Sárváron. Ez csak csökkentette a vérszívók számát, de az elmúlt hetek csapadékos időjárása, a Rába áradása miatt a számuk továbbra is magas. Sárvár Város Önkormányzata a hozzá érkezett lakossági jelzések alapján úgy döntött, hogy a katasztrófavédelem által szervezett szúnyoggyérítés mellett saját forrásból is szervez irtást.

Tovább...

Bővül a térfigyelő kamerák száma

2024.06.30

Sárvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 27-én tartotta soron következő ülését a Városháza nagytermében. Bővül a térfigyelő kamerák száma, továbbra is támogatja a civil szervezeteket az önkormányzat.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!