Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Épül az új gyermekorvosi rendelő

2023.11.22

Két új gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki a volt tüdőgondozó épületében. Az építkezés helyszínén járt Kondora István polgármester Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterekkel, továbbá Dr. Palatka Jánossal, a város új gyermekorvosával.

Kondora István, Dr. Máhr Tivadar, Dr. Palatka János, Szabó Zoltán az új rendelőben

A két új gyermekorvosi rendelőt a Rákóczi utca 21. szám alatt, a volt tüdőgondozó 158 négyzetméteres épületének utcafronti részében alakítják ki. Az udvarban fedett babakocsi- és kerékpártárolót, valamint akadálymentes parkolót is építenek.

- Ennek az épületnek a megmentését már 15 éve tervezzük, most a két gyermekorvosi rendelő kialakításával fel tudjuk újítani, és végleges funkciót kaphat. A legkorszerűbb körülmények között lehet majd itt gyógyítani – mondta Kondora István.

A gyermekorvosi rendelők kivitelezése jó ütemben halad

A gépkocsival érkezők a Dévai Bíró Mátyás utca felőli oldalon tudják majd az új gyermekorvosi rendelőt megközelíteni és ott tudnak majd parkolni is, illetve az Újsziget utcai parkoló is rendelkezésre áll.

Dr. Palatka János gyermekorvos, aki november 2-án állt munkába az 1. számú gyermekorvosi körzetben, az első benyomásairól számolt be, amelyek nagyon pozitívak. – Nagyon jó az asszisztensem és a rendelőm is, sikerült a szülőkkel a „hangot megtalálnom”, minden adott a gyógyításhoz – mondta Dr. Palatka János, aki az épülő rendelővel is nagyon elégedett.

Dr. Palatka János első benyomásai nagyon pozitívak

Szabó Zoltán alpolgármester a helyszínen adott tájékoztatást a gyermekorvos – helyzet alakulásáról. Mint ismert, a 2. és a 3. számú gyermekorvosi körzetekben a jelenlegi doktornőkkel 2024. január 26. napjával szűnik meg az önkormányzat ellátási szerződése. Örömmel szólt arról, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytat az önkormányzat egy újabb gyermekorvossal, bejelentés a novemberi képviselő – testületi ülés után várható.

A Magyar Kormány támogatásával megvalósuló gyermekorvosi rendelők kivitelezése jó ütemben halad, a munkálatok tervezett befejezése év vége.

Az új ablakok már a helyükön vannak

További híreink

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...

Újabb szúnyoggyérítés lesz csütörtökön Sárváron

2024.07.03

A katasztrófavédelem múlt héten végzett földi, kémiai szúnyoggyérítést Sárváron. Ez csak csökkentette a vérszívók számát, de az elmúlt hetek csapadékos időjárása, a Rába áradása miatt a számuk továbbra is magas. Sárvár Város Önkormányzata a hozzá érkezett lakossági jelzések alapján úgy döntött, hogy a katasztrófavédelem által szervezett szúnyoggyérítés mellett saját forrásból is szervez irtást.

Tovább...

Bővül a térfigyelő kamerák száma

2024.06.30

Sárvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 27-én tartotta soron következő ülését a Városháza nagytermében. Bővül a térfigyelő kamerák száma, továbbra is támogatja a civil szervezeteket az önkormányzat.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!