Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Elkezdődött a Várkerület utca felújítása - Forgalomkorlátozás lép életbe

2024.01.10

Az önkormányzati hivatal előtti járdaszakasz felbontásával elkezdődött a Várkerület utca Kossuth tér és Tizenháromváros utca közötti szakaszának felújítása. Január 15-től útlezárásokra kell számítani!

Elkezdődött a Várkerület utca felújítása a járda felbontásával

A Várkerület utca esetében az út- és járdafelújítás a jelenlegi kialakításon és forgalmi renden nem változtat, 269,9 m hosszúságban újjáépül az útpálya, új aszfaltburkolatot kap. Felújításukat követően megmarad a Nádasdy Ferenc utca és a Tizenháromváros utca közötti, egyirányú forgalmi rendű útszakaszon a 12 db parkolóhely is. A járdát a Kossuth tér és Nádasdy utca közötti szakaszon térkő burkolattal újítják fel.

A hivatal előtt már megkezdték a járda felbontását

Megújulnak az úttest és a járda között található térelemek (virágtartók és kerékpártámaszok), továbbá a Nádasdy utcai útcsatlakozásnál található két darab kandeláber is.  A Nádasdy Ferenc utca és a Tizenháromváros utca közötti járdaszakasz új aszfaltburkolatot kap. A projekt megvalósítását Sárvár Város Önkormányzata és a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatal konzorciumi formában bonyolítja le.

Útlezárás lesz érvényben!

A kivitelezés időtartama alatt

- 1. ütemben, 2024. január 15. napjától kezdődően, várhatóan három hetes időtartamra teljes útlezárás lesz érvényben a teljes útszakaszon a Kossuth Lajos tér és a Tizenháromváros utca útcsatlakozása közötti szakaszán, majd

- 2. ütemben, várhatóan három hetes időtartamra teljes útlezárás lesz érvényben az útszakasz Nádasdy u. útcsatlakozása és Tizenháromváros u. útcsatlakozása közötti szakaszán

- 3. ütemben, várhatóan három hetes időtartamra teljes útlezárás lesz érvényben az útszakasz Nádasdy u. útcsatlakozása és Tizenháromváros u. útcsatlakozása közötti szakaszán továbbá forgalomkorlátozásra kell számítani a Tizenháromváros u. Várkerület u. felőli útcsatlakozásánál is

mely időtartamok alatt a gépjárművel történő átmenő és célforgalom is tilos lesz az érintett szakaszokon.

Forgalomkorlátozás során érvényes terelőútvonalak
Forgalomkorlátozás során érvényes terelőútvonalak

Az útlezárások időtartama alatt az útszakasszal érintett intézmények megközelítésére az alábbiak szerint lesz lehetőség:

- A Nádasdy u. Várkerület u. és Árpád u. közötti szakaszán ideiglenesen kétirányú forgalmi rend lesz érvényben, mely által a Nádasdy u. érintett szakaszának lakói részére, továbbá az orvosi rendelők parkolóját használók részére a közlekedés biztosított lesz, azonban az érintett szakaszon a kerékpárral történő közlekedés tilos lesz mindkét irányban.

- A betegellátás zavartalan működése érdekében az orvosi rendelők a mentők, orvosi kocsik számára a Széchenyi utcai kapubejárón keresztül is megközelíthető lesz ideiglenesen.

- Az érintett közintézmények (Városháza, Kormányablak, Sárvári Járási Hivatal) gyalogosan lesznek megközelíthetőek. Gépjárművel érkező ügyfelek részére a belváros rendelkezésre álló parkolóinak (pl. vár parkoló, Dózsa György utcai parkoló) használatát javasoljuk

- A Sárvári Vármelléki Óvoda megközelítésére a Tizenháromváros utca felől történhet.

Az útlezárás időtartama alatt az alábbiakban kérjük továbbá az együttműködésüket:

- Az út részleges vagy teljes lezárásának időtartamára eső hulladékgyűjtési napokon a hulladékgyűjtő edényzetet a Nádasdy utca vagy a Tizenháromváros utca csatlakozásához, az útlezárással nem érintett, a megnövekedett forgalmat nem akadályozó területre szíveskedjenek elvinni, majd az ürítést követően lehetőség szerint mihamarabb az ingatlanra visszavinni (az azonosíthatóság érdekében a házszámot javasoljuk feltüntetni az edényzeten).

Az útlezárások 2. és 3. ütemének konkrét időszakairól a sárvári médián keresztül külön is értesítjük a Tisztelt Lakosságot.

 

A felújítás időtartama alatt az esetleges kényelmetlenségekkel járó, de elkerülhetetlen forgalmi korlátozások miatt szíves türelmüket, megértésüket kérjük.

További híreink

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...

Újabb szúnyoggyérítés lesz csütörtökön Sárváron

2024.07.03

A katasztrófavédelem múlt héten végzett földi, kémiai szúnyoggyérítést Sárváron. Ez csak csökkentette a vérszívók számát, de az elmúlt hetek csapadékos időjárása, a Rába áradása miatt a számuk továbbra is magas. Sárvár Város Önkormányzata a hozzá érkezett lakossági jelzések alapján úgy döntött, hogy a katasztrófavédelem által szervezett szúnyoggyérítés mellett saját forrásból is szervez irtást.

Tovább...

Bővül a térfigyelő kamerák száma

2024.06.30

Sárvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 27-én tartotta soron következő ülését a Városháza nagytermében. Bővül a térfigyelő kamerák száma, továbbra is támogatja a civil szervezeteket az önkormányzat.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!