Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Birtokba vették a gyerekek a Tavi - játszóteret

2021.05.12

Pöttyös labdával lepték meg az új Csónakázó - tavi játszótéren szaladgáló gyerekeket Ágh Péter országgyűlési képviselő és városunk vezetői. A járványhelyzet miatt átadóünnepséget nem tartottak az új játszótéren, amelyet már hetekkel ezelőtt birtokba is vettek a gyerekek.

Birtokba vették a gyerekek a Tavi - játszóteret

Április 24-én délelőtt a tavaszi napsütésben tele volt a Csónakázó-tónál lévő új játszótér. A gyermekeknek meglepetés volt Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester valamint Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterek látogatása, akik nem érkeztek üres kézzel. Sok – sok pöttyöslabdával lepték meg a játszadozó apróságokat.

- Az elmúlt években Sárvár számos közösségi tere tudott megújulni, illetve újak épültek, gondoljunk a Posta térre, a Hild parkra vagy a Sárvár Arénára. A munka most itt a Csónakázó -tónál folytatódik, hiszen ez a város zöld szíve, és óriási lehetőségeket rejt – mondta Ágh Péter országgyűlési képviselő.

Birtokba vették a gyerekek a Tavi - játszóteret

Ágh Péter országgyűlési képviselő szólt arról, hogy a Csónakázó - tónál a kézilabdaszövetség támogatásával megújulhatott a szabadtéri kézilabdapálya, készül a tó körüli futókör, és a gyerekek már birtokba is vehették az új játszóteret. – Már én is egyfajta inspirációval rendelkeztem, hiszen a Parlament közelében, a képviselői irodaház mellett található az Olimpiai park, és ott egy hasonló játszótér helyezkedik el. A sárvári játszótér központi eleme egy világjáró hajó, és olyan fantasztikus elemekkel van felszerelve, amely méltó városunkhoz, és az ország bármely pontján megállná helyét. Az ötcsillagos városhoz méltó fejlesztés történt itt a sárvári gyerekek érdekében, és a jövőben is azon fogunk dolgozni, hogy folytatódjon a Csónakázó – tó további fejlesztése – mondta el Ágh Péter.

Birtokba vették a gyerekek a Tavi - játszóteret

Játszóvár, kétüléses és háromüléses hinta, mérleghinta, rugós játék, egyensúlyozó tipegő, gumialagút és homokozó is került a játszótérre.

- Minden önkormányzati fejlesztés, amelybe belevágunk, legyen a város bármely pontján, az a sárváriak érdekeit szolgálja az egészen kicsi gyerekektől a felnőttekig, gondoljunk péládul, a bölcsőde, a gondozási központ, az iskolák megújítására, és most erre az új játszótérre – húzta alá Kondora István polgármester.

Birtokba vették a gyerekek a Tavi - játszóteret

A Tavi - játszótéren padokat, hulladékgyűjtőket is elhelyeztek, nyilvános mosdó és ivókút is rendelkezésre áll. Mindenkit arra kérnek, hogy a játszótéri házi rendet tartsa be, hogy az új létesítmény sokáig okozhasson örömet a sárvári gyerekeknek.

További híreink

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...

Újabb szúnyoggyérítés lesz csütörtökön Sárváron

2024.07.03

A katasztrófavédelem múlt héten végzett földi, kémiai szúnyoggyérítést Sárváron. Ez csak csökkentette a vérszívók számát, de az elmúlt hetek csapadékos időjárása, a Rába áradása miatt a számuk továbbra is magas. Sárvár Város Önkormányzata a hozzá érkezett lakossági jelzések alapján úgy döntött, hogy a katasztrófavédelem által szervezett szúnyoggyérítés mellett saját forrásból is szervez irtást.

Tovább...

Bővül a térfigyelő kamerák száma

2024.06.30

Sárvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 27-én tartotta soron következő ülését a Városháza nagytermében. Bővül a térfigyelő kamerák száma, továbbra is támogatja a civil szervezeteket az önkormányzat.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!