Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Bejárás – Elkészültek az új gyermekorvosi rendelők

2024.01.24

Elkészültek az új gyermekorvosi rendelők a volt tüdőgondozó épületében, ahol Kondora István polgármester, Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterek, Erdős Katalin humánpolitikai irodavezető Dr. Izer Ildikó és Dr. Palatka János új gyermekorvosokkal tartott bejárást.

A Rákóczi utcai épületnek a homlokzata is megújult

Az „Egészségügyi alapszolgáltatási infrastruktúra fejlesztése Sárváron a 2. és a 3. számú gyermekorvosi körzet” című projekt a Magyar Kormány és az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 200 millió forint vissza nem térítendő támogatásból.

Dr. Izer Ildikó, Kondora István, Szabó Zoltán, Erdős Katalin, Dr. Palatka János és Dr. Máhr Tivadar a bejáráson

A volt tüdőgondozó 158 négyzetméteres utcafronti épületrészében két gyermekorvosi rendelőt alakítottak ki, valamint adminisztrációs helyiségeket, mosdókat, pelenkázót és egy betegvárót. Az udvarba fedett babakocsi tárolót, kerékpártámaszokat, akadálymentes parkolót, és akadálymentesítést szolgáló rámpát is terveztek a szakemberek. Többek között nyílászárócsere, napelemes rendszer telepítése és fűtéskorszerűsítés is szerepelt a projektben.

Az udvarba fedett babakocsi tárolót, kerékpártámaszokat is létesítettek

Az új rendelőket a gépkocsival érkezők a Dévai Bíró Mátyás utca felől tudják megközelíteni, ott lehet majd parkolni.

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.07.20

A képviselők módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, kezdeményezték a sárvári gyermekorvosi alapellátási körzetek átalakítását, hozzájárultak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő új beruházásához.

Tovább...

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

2024.07.20

Pénteken este kezdetét vette a Sörexpressz és XXIV. Sávári Fúvószenei Várfesztivál a Nádasdy-vár Sárvárban. A Sárvári Koncertfúvószenekar rendezvényét Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg előbb a rendezvény színpadán, majd ingyenes sörcsapolással.

Tovább...

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!