Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

A város több pontján valósulnak meg pályázati forrásból fejlesztések

2023.05.23

Sárvár Város Önkormányzata a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatallal közösen nyújtott be pályázatot az „Élhető települések” című pályázati felhívásra. A komplex fejlesztési elképzelések megvalósítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 600 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a konzorcium.

Dr. Balázsy Péter, dr. Kondora Bálint, Majthényi László, Kondora István és Dr. Máhr Tivadar a projektnyitón
Dr. Balázsy Péter, dr. Kondora Bálint, Majthényi László, Kondora István és Dr. Máhr Tivadar a projektnyitón

Az „Élhető Sárvár - Komplex településfejlesztés Sárváron” című városi és megyei konzorciumban megvalósuló projekt nyitórendezvényét május 19-én tartották. Majthényi László, a Vas Vármegyei Önkormányzat elnöke a rendezvényen kiemelte, hogy a sárvári önkormányzatnak az előző uniós fejlesztési ciklusban 11 sikeres TOP pályázata volt, a TOP Plusz programban eddig 5 sikeres projektet tudhat a magáénak, de ezekkel már 10 %-kal több támogatásban részesült, mint az előző ciklusban.

Dr. Kondora Bálint, a vármegyei közgyűlés alelnöke örömének adott hangot, hogy egy 600 millió forintos projekt valósulhat meg Sárváron, amely a térségi szerepkört erősíti, élhetőbbé és vonzóbbá teszi a települést, erősíti a versenyképességet. – Várhatóak még újabb pályázati felhívások. Sárvár mindig előre gondolkodik, vannak kész tervei. Ha megjelenik egy pályázati felhívás, akkor mindig az elsők között pályázik, és élen jár a megválósításban is. A vármegye nagyon jó partnerként tekint Sárvárra – húzta alá dr. Kondora Bálint.

A projektnyitó rendezvényt a Nádasdy-vár Házasságkötő termében tartották

Kondora István polgármester szerint nagyon fontos ez a vármegyei önkormányzattal konzorciumban megvalósuló pályázat is, hiszen ennek keretében a város több pontján valósulhatnak meg beruházások.

- A pályázat részeként már elkészült a Dózsa György utcában, a volt kispiac területén, a 142 gépjármű elhelyezésére szolgáló parkoló és az Alkotmány utcában, a Nádasdy iskola mellett újabb 45 parkoló létesült. A Gárdonyi iskola mellett található, Deák Ferenc utcai gyalogátkelőhelynél és a Rákóczi Ferenc utca Alkotmány utcai útcsatlakozásánál található gyalogátkelőhelynél 1-1 „okos zebrát” építettünk ki. A Dévai Bíró Mátyás utcában felújítottuk a játszóteret. A Kertváros nyugati és délnyugati részeinek csapadékvizének elvezetésére az Újmajori-árok területén zsilip és szivattyú-telep épül. A fejlesztés ezen túlmenően két kertvárosi utcában - az Ungvár utcában és Tüskési utcában - a nyílt vízelvezető árok felújítását is jelenti összesen 566 méter hosszan -mondta el Kondora István.

A fejlesztésekről részletesen beszámoltak a hallgatóságnak

A pályázat céljaként meghatározott „tudatos városfejlesztés” keretén belül kidolgozták Sárvár Okos Város Stratégiáját és Cselekvési Tervét, mely a későbbi okos város fejlesztések megalapozását szolgálja. A stratégiát Dr. Vaszócsik Vilja, az ITI Magyarország Kft. területi tervezője és Kulcsár Sándor okos város szakértő mutatta be, akik a dokumentum elkészítői voltak. 

A stratégiát Dr. Vaszócsik Vilja, az ITI Magyarország Kft. területi tervezője mutatta be

Az okos város stratégia kidolgozásakor az önkormányzati munkacsoportot Dr. Máhr Tivadar alpolgármester vezette.  - Az okos város élhető, versenyképes és fenntartható várost jelent. Akkor működik jól egy város, ha gazdasági, társadalmi és környezeti értelemben is fenntartható, e három összetevő harmonikus összhatásán nyugszik. Az okos városok fejlesztése nem egyszeri program, hanem egy folyamatos korrekciót és együttműködéseket feltételező folyamat, amely a kormányzati, gazdasági, tudományos és civil szereplők közös munkájára épül – összegezte a stratégiát Dr. Máhr Tivadar. 

További híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2023

Lomtalanítási tájékoztató 2023

2023.09.19

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. az idei évben is biztosítja a lakossági ügyfelei részére a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását. Sárvár település közigazgatási területén az éves lomtalanítás három körzetben, három időpontban kerül megszervezésre.

Tovább...
Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

2023.09.18

Szeptember 21-én, csütörtökön ismét állásbörzét szervez Sárváron a Változó Világért Alapítvány. Helybe jönnek a munkáltatók, akik munkavállalókat keresnek a környékben élők közül.

Tovább...
Az édesanyákat köszöntötték a sárvári Városházán

Az édesanyákat köszöntötték a Városházán

2023.09.18

A Sárvári Védőnői Szolgálat munkatársai az anyatejes világnap alkalmából rendeztek ünnepséget a Városházán. A gyermeküket anyatejjel tápláló édesanyákat köszöntik ezen a napon.

Tovább...
Változik a betegellátás rendje a 2-es számú felnőtt körzetben Sárváron

Változik a betegellátás rendje a 2-es számú felnőtt körzetben

2023.09.15

Szeptember 18-tól változik a betegellátás rendje a 2. számú felnőtt háziorvosi körzetben. A helyettesítő orvos Dr. Tóth Renáta belgyógyász és háziorvostan szakorvos lesz. A rendelési idő módosul, keddenként 14:30 és 18:00 között, valamint csütörtökönként 8:00 és 12:00 között várják a betegeket.

Tovább...
Egymás után sorjáztak a néptáncbemutatók a színpadon

A sárvári szüret a néphagyományok őrzője

2023.09.14

Szeptember 9-én szervezték meg a Sárvári Szüret programját a Nádasdy-vár hátsó udvarában. A szüret előestéjén már a Jurta zenekar táncháza hívogatta az érdeklődőket, szombat délután pedig egymás után sorjáztak a néptáncbemutatók a színpadon, ahol Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg a programot.

Tovább...
Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben

Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben

2023.09.08

A rábasömjéni közösségi ház a helyben született Takács Imre költő nevét vette fel idén, a költészet napján. Kondor János festőművész elkészítette a költő emléktábláját, amelynek avató ünnepségére augusztus 31-én Takács Imre születésnapján került sor a közösségi ház falánál.

Tovább...

Kiemelt híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2023

2023.09.19

Lomtalanítási tájékoztató 2023
Bővebben...

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

2023.09.18

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »