Cookie Consent by PrivacyPolicies.com
Elérhetőség
Tisztségviselők
Képviselő - testület
Bizottságok
Nemzetiségi önkormányzat
Testület dokumentumai
Helyi rendeletek, normatív határozatok
Koncepciók, tervek, programok
Hirdetmények, pályázatok
Partnerségi egyeztetés
Közbeszerzések dokumentumai
Közérdekű adatok
EU-s pályázatok
Választások
Zöldebb Sárvárért

EU-s pályázatok

A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

Európai uniós pályázat - 2023-03-17

Projekt neve:„A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése"

Projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-3.3.1-21-VS1-2022-00007 

 

Alapvető cél

Jelen projekttel elérendő cél az, hogy a város, és igény esetén a városkörnyék lakosságát, ellátottjait szolgáló óvodai telephely fejlesztése révén az épület nyújtotta tárgyi feltételek a kor követelményeinek megfelelően biztosítsák a kötelező feladatok ellátását, az energia hatékony és gazdaságos működés mellett a korszerű, hatékony munkavégzés feltételeit.

A szakmai minimum követelményeknek megfelelő akadálymentes, egyenlő eséllyel igénybe vehető, energia hatékonyan üzemeltethető óvodai telephely felújítása elengedhetetlen ahhoz, hogy az önkormányzat a már említett ellátási kötelezettségének a kor műszaki és szakmai követelményeinek megfelelve eleget tudjon tenni.

Az önkormányzat célja a projekttel az, hogy a kisgyermekes családok mindennapi életvitelét olyan infrastruktúrával rendelkező intézmény segítse, a gyermeknevelést olyan intézmény biztosítsa, melyet az ellátást igénylők jó szívvel, a gyermeküket jó kezekben és korszerű, kulturált, jól felszerelt környezetben tudva, egyre növekvő számban vesznek igénybe, így a fejlesztés hozzájárul a szülők - gyermekvállalás mellett is megmaradó - munkavállalási kedvéhez. 

 

Projektadatok:

Támogatási szerződés száma: TOP_PLUSZ-3.3.1-21-VS1-2022-00007

Kedvezményezett: Sárvár Város Önkormányzata

Szerződésben megítélt támogatási összeg:350 000 000 Ft

A fejlesztés a Sárvári Vármelléki Óvoda Szatmár utcai telephelyének fejlesztését, helyiségeinek felújítását, átalakítását, eszközbeszerzést, továbbá az udvar felújítását, emellett megújuló energiaforrás (napelemes rendszer) kialakítását, akadálymentes parkoló létesítését, komplex akadálymentesítését célozza.

A tervezett energetikai tárgyú fejlesztést is tartalmazó fejlesztés célja, hogy az épületgépészeti, épületvillamossági, épületszerkezeti fejlesztés révén az energiafelhasználás mértéke, és az üzemeltetési költségek jelentősen csökkenthetők legyenek. Az intézmény belső és külső felújítása, kialakítása, valamint a beszerzésre kerülő eszközök korszerű, a mai kor követelményeinek megfelelő óvodai nevelő munka feltételeit teremti meg.

A gyermekek mindenek felett álló érdekét az óvodai nevelésük feltételeinek javításával is igyekszik érvényre juttatni az önkormányzat. A gyermekek érdeke mellett a korszerűbb „munkahely" a szakdolgozók munka-körülményeinek javulását is eredményezi.

A választott műszaki tartalmak (határoló szerkezetek szigetelése, nyílászáró csere, napelemes rendszer telepítése, fűtéskorszerűsítés, villamos hálózat rekonstrukciója) egyenként is, de legteljesebb módon összességükben eredményezik a várt költséghatékony működtetést.

Az épület egyes helyiségeinek belső átalakítása gazdaságosabb, a szakmai munkának megfelelőbb területkihasználást eredményez. Felesleges kapacitás nem keletkezik a fejlesztés révén.

A játszóeszközök megújítása, a rendelkezésre álló terület hatékonyabb felhasználása eredményesebb szakmai munkát, a gyermekek számára pedig barátságosabb, élményközpontú tanulási folyamatot tesz lehetővé.

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 6. pontja értelmében: „A helyi közügyek, valamint a helyben biztosítható közfeladatok körében ellátandó helyi önkormányzati feladatok különösen: (...) 6. óvodai ellátás;"

 

A projektről további információ kérhető:

 

Hangonyi Zoltán projekt menedzser

tel: +36 30 996-4246

hangonyizoltán1971@gmail.com

Észrevétel bejelentése

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Élhető Sárvár - Komplex településfejlesztés Sárváron

Bővebben...

Egészségügyi alapszolgáltatási infrastruktúra fejlesztése Sárváron a 2. és a 3. számú gyermekorvosi körzetben

Bővebben...

Kiemelt híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2023

2023.09.19

Lomtalanítási tájékoztató 2023
Bővebben...

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

2023.09.18

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!
Bővebben...

Önkormányzati hírek

Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben

2023.09.08

Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben
Bővebben...
Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »